Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Mini-expositie

Mini-expositie

Deze week is de expositie in de hal van het gemeentehuis met de titel ‘Een zomerse greep’ weer vernieuwd. Het is een samenstelling van schilderijen uit de collectie van de Rietgors en van sculpturen uit de collectie van de Kunstuitleen. De sculpturen zijn ook te leen; zij vormen een onderdeel van de Ku-collectie, die ten onrechte minder bekend is bij het publiek.

Deze mini-expositie is te zien tot 1 september. Daarna worden de kunstwerken weer verangen door andere werken uit de collecties van Kunstuitleen Papendrecht en het voormalig museum 'De Rietgors'. De nu vertoonde werken omvatten twee schilderijen van Dolf Henkes en een doek van de Cobra-schilder Lindström.
Onder het ruimtelijk werk in de vitrine bevinden zich vormen, die een waar zomervakantiegevoel oproepen, waaronder o.a. twee sculpturen van prachtige vrouwen van steengoed en brons. Het marmeren vrouwenmasker van J. Vermeire (uit de collectie van de Rietgors) op de sokkel blijft gedurende de hele expositieperiode staan. (Zie foto)

Wanneer?
Van 10 augustus 2009 00.00 uur tot 1 september 2009 00.00 uur
Locatie:
In de hal van het gemeentehuis
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.