Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Muzikaal Instrumentaal in muziektent Dorpsbehoud

Muzikaal Instrumentaal in muziektent Dorpsbehoud

De serie zomeravondconcerten, die Stichting Dorpsbehoud Papendrecht dit jaar in de jarige muziektent  aan de Eilandstraat organiseert , (bouwjaar 1949, eigendom van Dorpsbehoud), is op 5 juni 2009 van start gegaan met het Korenconcert, een concert, waarvan deelnemende koren, honderden bezoekers, maar ook bestuur en vrijwilligers van Dorpsbehoud enorm hebben genoten.

Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang voor het tweede concert.

Muzikaal Instrumentaal op vrijdagavond .:
- Muziekvereniging Excelsior. Papendrechts inmiddels 89 jaar oude maar nog springlevende fanfare, heeft onder andere een Klein Orkest, waarin muzikanten praktijkervaring opdoen voor de overstap naar het Groot Orkest. Beide orkesten zullen een optreden verzorgen. Excelsior heeft een naam op te houden met kwalitatief goed maar ook herkenbare muziek en zal dat zeker tijdens dit concert ook weer bewijzen.

- Dans- en sjokupel De Slobbers. Deze kapel geniet inmiddels wereldwijde bekendheid en overal waar de Slobbers komen is het feest. Zij zullen de finale verzorgen van het instrumentale concert. De ervaring heeft geleerd, dat de Slobbers in staat zijn om het dak van de muziektent af te blazen en alle bezoekers van het concert te vermaken met hun blije muziek en enthousiaste presentatie.

Dit concert wordt financieel mede mogelijk gemaakt door: Filcom B.V. en Unity Chartering UCS, met dank aan Hamar Drankenimport,  Dixi Sanitary Services en de inzet van alle vrijwilligers.

In de koek-en-zopietent zijn koffie, thee en andere drankjes te koop, terwijl daar ook, als het mocht regenen, kan worden geschuild. Er is beperkte zitplaats aanwezig.
Bezoekers en uitvoerenden blijken vooral de dorpse gemoedelijke “ons kent ons”sfeer te waarderen, die de gratis toegankelijke concerten in de muziektent van Dorpsbehoud kenmerkt.  Stichting Dorpsbehoud geeft hiermee uitvoering aan een van haar doelstellingen: Behoud van de dorpscultuur van Papendrecht. Een absolute aanrader!

Op de foto: Muziekvereniging Excelsior en De Slobbers in de muziektent in 2008

Wanneer?
3 juli 2009 van 20.00 tot 23.00 uur
Organisator
Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
Locatie:
Eilandstraat
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.