Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Schoonmaakactie ‘Een Fris Papendrecht’ + sport- en spelmiddag in wijk Oostpolder/De Kooy

Op woensdag 1 juli en donderdag 2 juli is de wijk Oostpolder/De Kooy aan de beurt voor de grote schoonmaakact ie 'Een Fris Papendrecht'. Alles wat bewoners hebben gemeld bij het gemeentelijk Meldpunt of tijdens de technische schouw op 16 juni, wordt 1 en 2 juli zoveel mogelijk verholpen. De milieupolitie verwijdert vervallen fietsen van de openbare weg. Bewoners kunnen hun grof vuil eenmalig in een grote container gooien. Deze staat, náást een informatiekraam, in de Zeeuwse Schouw (1 juli) en op de parkeerplaats in de Albert Schweitzerstraat (2 juli). Het aangeboden afval wordt ter plekke gescheiden.

Woensdag 1 juli is er ook een sport-, spel- en muziekmiddag op het Molenveld. Vanaf 13.00 zijn alle kinderen uit de wijk welkom. Er zijn gratis broodjes knakworst, een springkussen, een reuzenjenga, een kegelbaan voor de kleintjes en de Sport en spelbus staat er met gratis te gebruiken sport- en spelattributen. Ook kunnen de kinderen gratis een muziekworkshop van ToBe volgen. De middag duurt tot 15.30 uur. 
 
Scholieren zamelen plastic afval in
De le erlingen van de basisscholen in de wijken zamelen enkele weken zoveel plastic afval in. Op 1 en 2 juli worden alle zakken verzameld en gewogen. Net voor de zomervakantie wordt de school die de meeste kilo’s plastic heeft verzameld, bekend gemaakt. De winnaar wint een kleurrijke pleinplakker voor op het schoolplein.
Na de zomervakantie plaatst de gemeente Papendrecht op verschillende plekken speciale afvalbakken voor het inzamelen van plastic verpakkingsafval.

Woensdag 22 april gaf wethouder Maria Zaal-Kwaak op het Marktplein de aftrap voor de jaarlijkse schoonmaakactie ‘Een fris Papendrecht’ onder het motto: ‘Papendrecht kan nog schoner!' Deze schoonmaakactie duurt tot 3 juli 2009.

Meer informatie

Met vragen of voor meer informatie over de actie ‘Een fris Papendrecht’ kunt u contact opnemen met de gemeente Papendrecht.

Wanneer?
Van 1 juli 2009 00.00 uur tot 2 juli 2009 00.00 uur
Organisator
Gemeente Papendrecht
641 89 11
wijkgerichtwerken@papendrecht.nl
Locatie:
Markt 22
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.