Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Schoonmaakactie 'Een Fris Papendrecht

Schoonmaakactie 'Een Fris Papendrecht

Op woensdag 17 en donderdag 18 juni is de wijk Molenvliet/Wilgendonk aan de beurt voor de grote schoonmaakactie 'Een Fris Papendrecht'. Alles wat bewoners hebben gemeld bij het Meldpunt of tijdens de technische schouw op 2 juni, wordt 17 en 18 juni zoveel mogelijk verholpen. De milieupolitie verwijdert vervallen fietsen en winkelwagentjes van de openbare weg. Bewoners kunnen hun grof vuil eenmalig in een grote container gooien. Deze staat, náást een informatiekraam, in de Wieklaan bij wijkgebouw De Spil (17 juni) e n op de parkeerplaats bij winkelcentrum Wilgendonk (18 juni). Het aangeboden afval wordt ter plekke gescheiden.
Op woensdag 17 juni is er ook een sport-, spel- en muziekmiddag op het Molenveld. Vanaf 13.00 zijn alle kinderen uit de buurt welkom. Er zijn gratis broodjes knakworst, een springkussen, een reuzenjenga, een kegelbaan voor de kleintjes en de Sport en spelbus staat er met gratis te gebruiken sport- en spelattributen. Ook kunnen de kinderen gratis een muziekworkshop van ToBe volgen. De middag duurt tot 15.30 uur. 
 
Scholieren zamelen plastic afval in
De leerlingen van de Prins Constantijnschool, de Leilinde, de Knotwilg en de Florisschool kregen speciale plastic zakken uitgereikt om in twee weken zoveel mogelijk plastic afval in te zamelen. Op 17 en 18 mei worden alle zakken van deze scholen opgehaald en gewogen. Net voor de zomervakantie (als de andere wijken ook aan de beurt zijn geweest) wordt de school die de meeste kilo’s p lastic heeft verzameld, bekend gemaakt. De winnaar wint een kleurrijke pleinplakker voor op het schoolplein. Na de zomervakantie plaatst de gemeente Papendrecht op verschillende plekken speciale afvalbakken voor het inzamelen van plastic verpakkingsafval.
Woensdag 22 april gaf wethouder Maria Zaal-Kwaak op het Marktplein de aftrap voor de jaarlijkse schoonmaakactie ‘Een fris Papendrecht’ onder het motto: ‘Papendrecht kan nog schoner!' Deze schoonmaakactie duurt tot 3 juli 2009. Met vragen of voor meer informatie over de actie ‘Een fris Papendrecht’ kunt u contact opnemen met de gemeente Papendrecht: .

Wanneer?
Van 17 juni 2009 13.00 uur tot 18 juni 2009 15.30 uur
Organisator
Gemeente Papendrecht
641 89 11
wijkgerichtwerken@papendrecht.nl
Locatie:
wijk Molenvliet/Wilgendonk
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.