Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Fietsen rond eendenkooi en Brandwijkse Donk

Fietsen rond eendenkooi en Brandwijkse Donk

Op zaterdag 6 juni aanstaande organiseert de Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard (NVWA) een fietstocht naar de eendenkooi aan de Heiweg en de blauwgraslandjes rond de Zijdebrug.

De tocht start bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) en is ongeveer 20 km lang. Deelname aan de tocht is gratis, maar voor toegang aan de eendenkooi wordt een bijdrage van € 3,00 gevraagd; graag  telefonisch opgeven via het NVWA of bij het SNCA.

Na de start bij het SNCA gaan de fietsers naar de eendenkooi aan de Heiweg, waar een rondleiding van een uur wordt gegeven. Vervolgens gaat de tocht richting Zijdebrug waar de schrale hooilandjes of blauwgraslandjes liggen. De hooilandjes hebben een blauwachtige kleur vanwege de planten die dan in bloei staan. Vervolgens gaat de tocht richting Brandwijkse Donk en de Geerweg eer naar het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard.

Het SNCA ligt aan de rand van het Alblasserbos nabij het Westeinde van Wijngaarden. Dagelijks (behalve op maandag en zondag) is het SNCA geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Wanneer?
6 juni 2009 van 13.30 tot 00.00 uur
Organisator
Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard
615 24 05 of 0184-41
info@nvwa.nl
Locatie:
Streeknatuurcentrum Alblasserwaard - Matenaweg 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.