Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Paddestoelen in Streeknatuurcentrum Alblasserwaard

Paddestoelen in Streeknatuurcentrum Alblasserwaard

In het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard van de Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard (NVWA) is een kleine fototentoonstelling over de paddestoel te bezichtigen. Er hangen circa 25 foto´s van schimmels en zwammen die grotendeels in en rond het Alblasserbos zijn gefotografeerd. De tentoonstelling blijft hangen tot eind 2008.
De weersomstandigheden van de laatste weken (warmte en vocht) zijn ideale omstandigheden om de zwammen en schimmels als paddestoelen uit de grond te laten komen. Ook in en rond het Alblasserbos nabij het Streeknatuurcentrum zijn deze te bewonderen. Wie goed kijkt of even de moeite neemt het pad af te gaan kan de Grote Stinkzwam, de Vliegenzwam, Judasoor en zwavelkopjes bezichtigen. In het SNCA is ook informatiemateriaal aanwezig als een eenvoudige zoekkaart en een leuk boekje met diverse beschrijvingen en uitleg over de paddestoel.

Het SNCA is tot 01 april geopend op woensdagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur topt 17.00 uur. Het SNCA ligt aan de Matenaweg 1 te Papendrecht aan het Westeinde van Papendrecht nabij het Alblasserbos.  

Wanneer?
Van 20 oktober 2008 12.00 uur tot 1 april 2009 17.00 uur
Organisator
Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard
Locatie:
Streeknatuurcentrum Alblasserwaard
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.