Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Unieke dialezing Siberië bij NVWA

Unieke dialezing Siberië bij NVWA

Op donderdag 6 november geeft de bekende natuurfotograaf Chris Schenk een dialezing over noordoost Siberië bij de Natuur- en Vogelwacht ´De Alblasserwaard´ (NVWA). IJzige natuur, aasprekende vogelsoorten, kleurrijke landschappen en bergstreken en nog veel meer is allemaal te bewonderen in het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) nabij Wijngaarden.

Chris Schenk fotografeert al jaren de natuur. Vooral de koude acrtische gebieden hebben zijn voorkeur. Zo ook in 1999 en 2001 toen Schenk het noordoosten van Siberië bezocht. In de eerste reis was een globale inventarisatie van de fauna het belangrijkste doel en twee jaar later ging men wederom op zoek naar de Lepelbekstrandloper in gebieden als Chukotka en de rivierdelta Indigirka. De dialezing is een avontuur door taiga en toendra, die grotendeels per boot verliep, begint 600 kilometer stroomopwaarts en eindigt aan de kust van de Oostsiberische zee en door gebieden  waar zelfs Russen zelden komen. Aan de hand van eigen waarnemingen en gesprekken met jagers en vissers zag Chris Schenk vele aansprekende vogelsoorten zoals Ross meeuw, Siberische taling, Siberische kraanvogel en Brileider. Ook ontmoetingen met dronken stuurlui, agressieve Laplanduilen en een noodgedwongen zwempartij in smeltwater bij een temperatuur van enkele graden boven nul zijn slechts een greep uit de vele gebeurtenissen! Vervoer vond plaats met boten, rupsvoertuigen, helikopter en met sledehonden. De dag dat Chris ziek in het kamp achter bleef sliep hij met een geweer onder zijn “kussen” vanwege de overal aanwezige bruine beren.

Er valt nog veel meer te vertellen, maar dat moet u zelf gaan ervaren op 6 november bij de NVWA aan de Matenaweg 1 ( aan de westzijde van het dorp Wijngaarden ) 3356 LS Papendrecht. De zaal is om 19.00 uur open en we beginnen om 19.30 uur met halverwege een kleine pauze. De entree bedraagt € 2,00 en voor kinderen tot en met 12 jaar € 1,00.
 

Wanneer?
6 november 2008 van 19.00 tot 00.00 uur
Organisator
Chris Schenk
Ad Kooij 078-6912038
Locatie:
Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) nabij Wijngaarden
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.