Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Oproep cursisten EHBO'
24nov 2008

Oproep cursisten EHBO

Iedere maandag, van maandag 24 november 2008 tot en met dinsdag 24 november 2009, vanaf 19:30,.

Het Rode Kruis, afdeling Papendrecht, organiseert in het nieuwe seizoen weer een cursus Eerste Hulp voor deelnemers van 15 jaar en ouder. Nieuw onderdeel van de opleiding is de AED (Automatische Externe Defibrilator). De cursus begint maandag 24 november 2008 om 19.30 uur in het Rode Kruisgebouw, Duivenstraat 70. De cursusduur is 16 lesavonden.

De cursus wordt afgesloten met een examen. Geslaagde deelnemers ontvangen het diploma Eerste Hulp, het vroegere EHBO-diploma. Zij zijn dan volwaardig eerstehulpverlener. Het diploma is twee jaar geldig.

De kosten voor de cursus bedragen € 85,- Dit is inclusief de AED-opleiding en het cursusmateriaal.

Het nut van een diploma Eerste Hulp
Op de cursus leert u hoe u moet handelen bij iemand met pijn in de borst. En wat u moet doen wanneer iemand een been gebroken heeft of wanneer iemand een open wond heeft. En hoe u moet handelen bij een bewusteloos slachtoffer. Ook leert u wat u beslist niet moet doen in bovengenoemde gevallen.

Thuis, maar ook buitenshuis is het bezit van zo’n diploma waardevol. Veel bedrijven stellen het op prijs dat werknemers eerste hulp kunnen verlenen en belonen hen ervoor. Sportverenigingen waarderen het dat leden of ouders, die wedstrijden van hun kinderen bijwonen, in het bezit zijn van een diploma Eerste Hulp.

Kerkgenootschappen zullen blij zijn als enkele van hun leden gediplomeerd eerstehulpverlener zijn, voor het geval er tijdens een kerkdienst iemand onwel wordt. Verder is het diploma Eerste Hulp een pré voor studenten die medicijnen willen gaan studeren.

Contactinformatie:
Locatie: Rode Kruisgebouw, Duivenstraat 70
Organisator: Hans Stout
Telefoonnummer: 06-51751481
Email:hstout@zonnet.nl


Deel dit bericht met je vrienden!