zondag 5 december 2021

Alles over Papendrecht

Prille voorjaars wandeling

Prille voorjaars wandeling

04 april 2009
Van 14:00 uur tot en met 16:00 uur

Deze zaterdag organiseert De NVWA haar eerste wandeling van het nieuwe seizoen. Onder leiding van twee natuurgidsen wordt de prille en ontluikende natuur van het Alblasserbos ontdekt.

Elke eerste zaterdag van de maand is er dit jaar weer een wandeling rond het Alblasserbos en de educatieve heemtuin van de NVWA. Vanuit haar onderkomen, het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard, verzamelen de wandelaars en ontdekken hoe vroeg of hoe laat Moedertje Natuur dit jaar is.

Het Vara-programma Vroege Vogels meldde een paar weken terug al dat de natuur circa 6 weken later is in vergelijking met vorig jaar. Het slechte en koude weer van de afgelopen week draagt ook niet bij tot een vroeg voorjaar.

Als de wandeling start en het weer zit mee, dan vertellen de natuurgidsen Leen den Ouden en Wim Hoogkamer u alles over het naderende voorjaar; welke planten bloeien er al en zijn de vogels al aan het broeden? Welke zoogdieren zijn er al in de tuin en wat zijn de beheersontwikkelingen in het Alblasserbos? Deze en andere vragen komen allemaal aan de orde tijdens de wandeling. Het Streeknatuurcentrum is de gehele dag geopend. U bent al eerder van harte welkom. De deelname is gratis.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

De Natuur en Vogelwacht De Alblasserwaard (NVWA)

start bij het SNCA aan de Matenaweg 1

www.nvwa.nl
Deel dit bericht met je vrienden!