zondag 5 december 2021

Alles over Papendrecht

Open dag voor lopers en wandelaars bij AV Passaat

Open dag voor lopers en wandelaars bij AV Passaat

25 april 2009
Van 13:00 uur tot en met 15:00 uur

In het verlengde van de Nationale Sportweek waardoor in het gehele land kennis gemaakt kon worden met de vele sportvormen die ons land rijk is, organiseert de Sliedrechts/Papendrechtse atletiekvereniging Passaat op zaterdag 25 april een Open Dag.

Tijdens de Open Dag kan op een vrijblijvende manier kennis gemaakt worden met 2 elementen uit het brede aanbod van alle atletiekactiviteiten welke binnen Passaat beoefend worden, namelijk het hardlopen en wandelen.

De vereniging richt zich op deze open dag voornamelijk op lopers die al regelmatig zelf de weg op of het bos in gaan om hun kilometers te maken. Het maakt niet uit of dat dan een uurtje per week of 2 uur per keer is.
Voor de beginnende loper organiseert AV Passaat al sinds 1992 het jaarlijkse Loopgroepproject dat elk jaar in januari start.

Ook aan de wandelaars heeft Passaat het nodige te bieden. Op meerdere dagen zijn wandelgroepen, onder leiding van trainers, actief. Zowel het Sportief Wandelen, enkele jaren geleden opgezet in nauwe samenwerking met de sportafdeling van de Gemeente Papendrecht, als het Nordic Walking zijn een vast onderdeel van het sportaanbod van Passaat.

Waarom zou je als individuele sporter je aansluiten bij een vereniging? Een citaat uit de door het gehele land verspreidde Nationale Sportkrant:  “ …ook individuele sporters hebben baat bij een sportclub. Een vereniging vormt een stok achter de deur, het inspireert om prestaties te verbeteren, Maar bovenal is gezamenlijk sporten veel leuker..”

Trainen als individuele loper en wandelaar bij Passaat is een keuze voor “The best of Both Worlds”. Je hebt als je gaat trainen alle faciliteiten die de vereniging je kan bieden tot je beschikking maar komt het je een keer niet uit dan kun je (in tegenstelling tot een teamsport) zonder problemen je training overslaan.

AV Passaat biedt structuur, trainings know how, sociale omgeving, trainingsbelasting op verschillende nivo’s en een cultuur waar leden zich thuis voelen. Het lopen en wandelen kent eigenlijk geen leeftijdsgrenzen. Diverse leden zijn inmiddels de 70e verjaardag gepasseerd en nog altijd actief.

Zaterdagmiddag tussen13.00 uur en ca. 15.00 uur kan men kennis komen maken met het aanbod van Passaat.
Vanaf 13.00 uur is het clubgebouw open, om 13.30 uur een welkomstwoord en toelichting over de loop- en wandelclinics van die middag die duren van ca. 13,45 – 15.00 uur. Tijdens de clinic zullen alle facetten van een goede looptraining aan bod komen.

Er kan in het clubgebouw omgekleed en gedoucht worden en de kantine is open voor deelnemers en toekijkende partners.

Deelname aan de clinics is kostenloos. Om een indruk te krijgen van hoeveelheid deelnemer ontvangt AV Passaat graag per Email aanmeldingen van deelnemers. Last minute beslissers zijn even zo goed welkom zonder vooraanmelding.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

AV Passaat

Sportcomplex - Andoornlaan 38

615 21 72

avpassaat@gmail.com www.avpassaat.nl
Deel dit bericht met je vrienden!