maandag 6 december 2021

Alles over Papendrecht

Ontdek Papendrecht te voet of op de fiets

12 september 2009
Van 10:00 uur tot en met 00:00 uur

Wandel en fiets mee en ontdek Papendrecht van een onverwachte kant. Open Monumentendag 2009 draagt het thema ‘Op de kaart’. Vandaag is Grandcafé Willaerts het startpunt voor twee wandelroutes (die desgewenst ook gecombineerd kunnen worden) en een fietsroute door Papendrecht die langs cultureel erfgoed leiden in de vorm van gebouwen en landschap, waarin de geschiedenis van Papendrecht wordt verbeeld. Ook is er een speciale scootmobieltocht georganiseerd.

In het museum van Stichting Dorpsbehoud is een tentoonstelling over de stormachtige groei van Papendrecht. De groei wordt geïllustreerd met streekkaarten en plattegronden beginnend vanaf 1950 en doorlopend tot 2009.
Het museum is die dag geopend van 10.00 - 16.00 uur.

Bij de oude smederij aan de Kerkbuurt is er vermaak voor jong en oud in de vorm van oud-Hollandse spelen.

Bij de Fruitheerlijkheid zijn de oude kelders van de Heerlijkheid van Papendrecht te bezichtigen.

De Hervormde kerk is geopend met een kleine fototentoonstelling van de klok, een Rijksmonument.

Deelnemers aan de wandel- en fietsroutes ontvangen bij vertrek een folder met een beschrijving van de routes, de panden en de activiteiten. De routes staan vanaf maandag 7 september ook op de website van de gemeente Papendrecht.

Scootmobiel
De route van Open Monumentendag kan ook per scootmobiel worden gereden. De speciale scootmobieltocht start op twee momenten, namelijk om 10.00 uur en bij voldoende aanmeldingen ook om 13.00 uur, vanaf Grandcafé Willaerts. Wilt u zich aanmelden of wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met de wijkcoördinatoren.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

wijkcoördinatoren mevr. L. Human of mevr. L. van Mourik

Grandcafé Willearts Papendrecht

641 89 11

Deel dit bericht met je vrienden!