Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Lezing Jan en Sanne Terlouw

Lezing Jan en Sanne Terlouw

14 oktober 2009
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Vader Jan en dochter Sanne Terlouw komen naar Papendrecht om te vertellen over hun schrijverswerk.

Jan Terlouw is gepromoveerd in de wis- en natuurkunde, maar vooral bekend als politicus, bestuurder en auteur van kinderboeken. Veel van de kinder- en jeugdboeken van Terlouw zijn klassiekers geworden, zoals Koning van Katoren en Oorlogswinter. In 1983 publiceerde hij een dagboek dat een groot verkoopsucces werd: Naar zeventien zetels en terug.

Sanne Terlouw richtte in 1990 haar eigen tekstbureau op en schreef verschillende non-fictieboeken voor kinderen. Voor volwassenen schreef ze onder andere Het strijkkwartet, waarvoor ze een ‘Libelle Romanprijs’ kreeg. Haar eerste kinderverhalen verschenen in de ‘Donald Duck’. In 1992 verscheen haar debuut: Het graf in de tuin en andere verhalen. Haar boeken en verhalen voor kinderen verschijnen onder haar pseudoniem Ike Smitswater.

In 2005, 2007 en 2008 verschenen drie literaire thrillers van Jan Terlouw en zijn dochter Sanne: De charmeur, Venijn en De apotheker.

De zaal is open om 19.30 uur. Kaarten kosten € 5,-- en zijn te verkrijgen bij de bibliotheek.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

De sectie Letteren van de stichting Culturele Raad Papendrecht

in de bibliotheek aan de Markt 2

615 00 17

www.cultureleraadpapendrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!