zondag 5 december 2021

Alles over Papendrecht

Presentatie over Handtvest van Papendrecht

14 december 2009
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Vandaag geeft Han Kuipers (Erfgoedcentrum DiEP, Dordrecht) een presentatie over het Handtvest van Papendrecht. Hij vertelt onder meer hoe het oorkondenboek gemaakt is en besteedt speciale aandacht aan de gebruikte materialen en de bandversiering.

U krijgt iets te zien over de bereiding van papier en perkament, de watermerken, de goudbestempeling; kortom, alle aspecten van de verschijningsvorm komen aan de orde. Ook zal het belang van goede bewaaromstandigheden worden toegelicht.

De onderstaande website biedt toegang tot het volledige Handtvest en geeft een kijkje in de geschiedenis van Papendrecht.

Heeft u belangstelling voor de presentatie? Dan kunt u zich aanmelden door een mail te sturen.

Deel dit bericht met je vrienden!