vrijdag 3 december 2021

Alles over Papendrecht

Unieke Japanse Sashiko borduur/quilt workshop bij Galerie AITOBO

06 april 2010
Van dinsdag 06 april 2010 tot en met woensdag 07 april 2010
Van 10:00 uur tot en met 19:00 uur

Op 6 en 7 april 2011 wordt bij Galerie AITOBO in Papendrecht een unieke workshop Sashiko borduurtechniek georganiseerd. De Japanse Sashiko expert komt speciaal voor deze gelegenheid naar Nederland en geeft twee dagen lang workshops voor belangstellenden.

Sashiko (kleine steekjes) is een decoratieve versterkende borduurtechniek uit Japan. Dit van oorsprong functionele borduurwerk werd ooit ontwikkeld in arme boerengezinnen om versleten plekken in kleding te versterken, of gaten te repareren met stoplappen (patchwork). Tegenwoordig wordt Sashiko vooral  toegepast als een decoratieve borduurtechniek en in quiltwerk. De witte katoenen draad op de traditioneel indigo-blauwe stof geeft Sashiko een exclusieve uitstraling. Er bestaan tegenwoordig wel honderden traditionele steekpatronen en kleurstellingen die in allerlei verschillende toepassingen worden gebruikt.

Meneer Atsushi Hutatsuya komt speciaal naar Nederland om voor AITOBO een aantal Sashiko workshops te verzorgen. Hij is een Sashiko expert, die het familiebedrijf van zijn vader en grootvader heeft voortgezet. Zijn bedrijf is gevestigd in Hida,  een streek die bekend staat om de Sashiko-nijverheid. Deze workshop wordt slechts éénmalig georganiseerd.

Naomi Bom-Mikami, de Japanse eigenaresse van AITOBO vertelt: “Regelmatig werd mij gevraagd of AITOBO workshops organiseert over de wereldwijd bekende Japanse Sashiko borduurtechniek. Ik ben in Japan op zoek gegaan naar iemand  die zo’n workshop bij AITOBO zou kunnen verzorgen.  Tot mijn grote vreugde is dat gelukt!”

De workshops worden gehouden op woensdag 6 en donderdag 7 april 2011. Aanvangstijden(3 keer op een dag): 10.00 uur/ 14.00 uur/ 19.00 uur

Deelname aan de workshop kost 10 euro exclusief Sashiko materiaal wat bij AITOBO te koop is (belangrijkste is een speciaal vingerhoedje van 4,50 euro).

Inschrijving tot uiterlijk 8 januari 2011 via email: aitobo@kpnmail.nl. Vermeld hierbij welke workshop uw voorkeur heeft (6 of 7 april; 10.00 of 14.00 of 19.00 uur).

Galerie AITOBO organiseert regelmatig activiteiten op het gebied van de Japanse cultuur. De collectie van AITOBO bestaat oa uit aardewerk en porselein uit beroemde keramische ateliers in Japan, glaswerk, serviesgoed en lakwerk in allerlei vormen. Verder ook Japanse poppen in verschillende materialen, inktschilderijen en calligrafie, gietijzeren producten, handgeschept papier en nog veel meer moois. Eigenaresse Naomi reist elk jaar naar Japan en stelt persoonlijk haar unieke collectie samen.  Galerie AITOBO is gevestigd in Papendrecht, Zernikelaan 1 Openingstijden: vrijdag 13.00-18.00, zaterdag 12.00-17.00 uur.

Deel dit bericht met je vrienden!