zondag 5 december 2021

Alles over Papendrecht

Cruyff Court G-toernooi

03 juni 2010
Van 08:30 uur tot en met 14:00 uur

Dit is het eerste G-toernooi op dit Cruyff Court. 72 leerlingen zullen deze dag voetballen onder begeleiding van leerkrachten van de school en scheidsrechters. Dit toernooi wordt georganiseerd door Tandem Support, onderdeel van de MEE Plus Groep in samenwerking met de medewerker van het Cruyff Court van de gemeente Papendrecht.

Op RMPI de Dijk wordt onderwijs aangeboden aan leerlingen in de leeftijd van 5,5 tot en met 13 jaar op het niveau van basisonderwijs. De leerlingen komen uit de regio Drechtsteden e.o. en ondervinden onderwijsbelemmeringen ten gevolge van een stoornis binnen het autistisch spectrum. Het is voor deze doelgroep niet makkelijk om mee te doen met het reguliere schoolstraatvoetbaltoernooi dat door de Johan Cruyff Foundation wordt georganiseerd, Cruyff Courts Kampioenen 6 vs. 6. Nienke de Waard, docent lichamelijke opvoeding op RMPI-school De Dijk vertelt: “Voor kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum is voetbal al een gewaagde sport. Sommige kinderen kunnen niet goed tegen bijvoorbeeld het vele lichaamscontact wat deze sport met zich mee brengt. Omdat onze kinderen erbij gebaad zijn om bijtijds verteld te worden wat we gaan doen, krijgen ze ook een informatieboekje en besteed ik minimaal twee lessen aan voetbal in de gymles. Het is fijn dat de medewerker van het Cruyff Court, Thom van Santbergen, naar school toe wil komen zodat de kinderen hem al eens gezien hebben voor het toernooi op 3 juni. De leerlingen laten we deze dag ook niet spelen om winst of verlies, maar om fair-play. Aan het einde van de dag krijgt iedereen een diploma voor zijn of haar fair-play. We hebben er enorm veel zin in.”

Het Cruyff Court, wat tot stand kwam in samenwerking met de lokale Rotary, werd in Papendrecht in 2008 al geopend. Sindsdien maken veel partijen gebruik van het veld. Het veld is gelegen in de nieuwbouwwijk Oostpolder en wordt al regelmatig gebruikt door de drie omliggende basisscholen voor regulier onderwijs en het plaatselijke jongerenwerk. Nu dus ook voor het speciaal onderwijs, RMPI de Dijk. “Want iedereen is welkom op een Cruyff Court!” aldus Ilja van Holsteijn, accountmanager bij de Johan Cruyff Foundation. “Daarom stellen we ook voor iedere leerling op 3 juni een klein aandenken ter beschikking”.

Deel dit bericht met je vrienden!