maandag 6 december 2021

Alles over Papendrecht

Winteruinvogeltelling

Winteruinvogeltelling

22 januari 2011
Van zaterdag 22 januari 2011 tot en met zondag 23 januari 2011
Van 10:00 uur tot en met 16:00 uur

In het weekend van 22 en 23 januari is er weer de Nationale Tuinvogeltelling. Gedurende een half uur kunt u alle vogels in uw tuin tellen.

Bij de Natuur – en Vogelwacht zijn kinderen, hun ouders en grootouders van harte welkom om te komen tellen op zaterdag 22 januari tussen 10.00 en 16.00 uur. De resultaten kunt u zelf doorgeven op www.tuinvogeltelling.nl .Op deze website vindt u nog meer informatie over de telling.

De kinderhoek kijkt uit op de tuin. In de tuin zijn vetbollen en een voedersilo met strooivoer opgehangen. Voor vogels die liever op de grond hun eten zoeken, zijn er appels en havervlokken. De vogels komen hier graag op af.

Na afloop is er voor de kinderen een klein boekje met tips om de tuin diervriendelijk in te richten.

Als laatste vragen wij de kinderen om thuis een pindaslinger te maken. De slinger wordt meegebracht en dan gemeten. Wie de langste slinger heeft gemaakt, krijgt een verrassing. Uiteraard mogen de slingers thuis in de tuin opgehangen worden om ook daar de vogels te verwennen.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard

Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1

691 20 38

www.nvwa.nl
Deel dit bericht met je vrienden!