maandag 6 december 2021

Alles over Papendrecht

Saxofoons en klarinet bij koffieconcert

Saxofoons en klarinet bij koffieconcert

22 januari 2011
Van 10:30 uur tot en met 11:15 uur

Na een geslaagde kerst-editie in december start de Culturele Raad Papendrecht i.s.m. de Rivas weer met de koffieconcerten in de serie “Aangenaam Goud”.

Op het podium ditmaal Saxofoonkwartet Different Reeds, met als gast-solist de klarinettist Paul Dzon.
Het kwartet bestaat uit Piet Ros (sopraansaxofoon), Henk Bonenkamp (altsaxofoon), Marian Aaftink (tenorsaxofoon) en Cobi Sparreboom (baritonsaxofoon).

De leden spelen in diverse orkesten in de regio. De bindende factor van het ensemble is Henk Bonenkamp, die naast zijn werkzaamheden als dirigent bij muziekverenigingen in Nieuw-Lekkerland, Meerkerk en Gorinchem zijn sporen heeft verdiend als fluitist van de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

In mei 2008 ontstond het idee om, naast de reeds bestaande muzikale activiteiten van de verschillende leden, te starten met een saxofoonkwartet. Wat begon als een leuke manier om samen muziek te maken groeide uit tot een serieus kwartet dat wekelijks bij elkaar komt om te repeteren en inmiddels al diverse optredens heeft verzorgd. Nog steeds is het voor de leden van Different Reeds belangrijk om plezier te hebben in het spelen, maar daarnaast kwam kwaliteit hoog in het vaandel te staan.

Paul Dzon was klarinettist bij de Marinierskapel en componeerde en arrangeerde diverse stukken voor compleet orkest en wat kleinere ensembles. Different Reeds heeft regelmatig stukken van zijn hand in het repertoire. Tijdens dit concert zal Paul Dzon een aantal van zijn eigen stukken met het saxofoonkwartet meespelen op de klarinet.

De toegang is gratis.

Muzikanten die belangstelling hebben om in het volgende seizoen op een van de  koffieconcerten op te treden kunnen zich opgeven via rivaskoffieconcerten@gmail.com

Deel dit bericht met je vrienden!