zondag 5 december 2021

Alles over Papendrecht

Weerbaarheidstraining voor 55+ ‘ers

Weerbaarheidstraining voor 55+ ‘ers

03 februari 2011
Van donderdag 03 februari 2011 tot en met maandag 21 maart 2011
Van 09:30 uur tot en met 10:30 uur

Het is geen overbodige luxe om weerbaar te zijn. Je hoeft de krant maar op te slaan of naar TV te kijken om te worden overtuigd dat er lieden rondlopen die bijzonder gewelddadig kunnen zijn. Met als resultaat dat veel mensen angst hebben om b.v. ’s avonds alleen over straat te gaan of om gewoon met iemand van mening te verschillen.  Als je weerbaar bent kun je op een passende manier opkomen voor jezelf. 

Enige praktische kennis van zelfverdediging is al voldoende om in de meeste gevallen geen slachtoffer te zijn. Als je weet hoe te handelen, ben je bij voorbaat iemand die kracht uitstraalt. Let wel het gaat niet altijd om lichaamskracht. In de dierenwereld ziet men het kleine hondje die de grote verjaagd. Of het mentaal zwakke jongetje uit de buurt dat altijd wordt gepest verandert op slag nadat hij een aantal judolessen heeft gevolgd. 

Een belangrijke voorwaarde voor weerbaarheid is een gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Ook vriendelijkheid en respect zijn bijzonder goede wapens. Daarnaast is kennis van de vitale punten van een menselijk lichaam en de manier waarop deze kunnen worden aangevallen met een sterk deel van het lichaam belangrijk.

Om uw gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen te vergroten organiseert. Stichting Welzijn Ouderen Papendrecht organiseert i.s.m. Gemeente Papendrecht een weerbaarheidstraining speciaal voor 55+’ers. Op donderdag 3 februari a.s. start de training van 10 lessen van 09.30 –10.30 uur. De training wordt verzorgd door twee professionals van Sportschool Tromp in het Dienstencentrum.

De eigen bijdrage is  €25, - voor de gehele training van 10 lessen. U kunt zich tot 25 januari opgegeven bij Pauline van der Kraan van de SWOP.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Stichting Welzijn Ouderen Papendrecht (SWOP)

Het Dienstencentrum aan de Gerbrandystraat 31

615 47 41

www.swopapendrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!