zondag 5 december 2021

Alles over Papendrecht

Informatiebijeenkomst Geschiedenisleesgroep

14 februari 2011
Van 19:00 uur tot en met 00:00 uur

Stichting Senia organiseert samen met Bibliotheek Netwerk Zuid-Holland Zuidoost deze informatiebijeenkomst voor mensen die belangstelling hebben voor een geschiedenisleesgroep. De informatiebijeenkomst is bedoeld voor belangstellenden uit Papendrecht en omgeving.

De leesgroepen die Senia tot nu toe opgericht heeft, houden zich bezig met literatuur. Geïnspireerd door dat succes startte Senia ook leesgroepen die geen fictie lezen, maar non-fictie, met name boeken over een geschiedenis thema. Voorbeelden daarvan zijn ‘Bernard, een verborgen geschiedenis’ van Annejet van der Zijl, en ‘Weest mannelijk, zijt sterk’, over verzetsheld Pim Boellaard, een boek van Jolande Withuis.

Senia werkt met de formule van ‘leeswijzers’ waar discussievragen over het betreffende boek de kern van vormen. Met deze leeswijzer als handleiding kunnen leesgroepen zelfstandig zonder begeleiding functioneren, maar hebben zij toch boeiende besprekingen met diepgang.

Als u verhinderd bent op genoemde datum, maar wel belangstelling heeft, kunt u dat melden via email of de website.  Hier vindt u ook de boekenlijst van dit seizoen.

Deel dit bericht met je vrienden!