Tuesday 21 September 2021

Alles over Papendrecht

Ghana Proms benefietconcert

Ghana Proms benefietconcert

21 mei 2011
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Met hun reis in juli naar het Home of Hope in Ghana voor de boeg organiseren de deelnemende jongeren vandaag een spectaculair benefietconcert.

Tijdens hun reis gaan de 18 jongeren helpen met de uitbreiding van het project Home of Hope in Tamale (Ghana). Dit huis wordt gebruikt als verblijfplaats in de grote stad voor jongeren uit verafgelegen dorpen om van daaruit hun voortgezet onderwijs te kunnen volgen. Op die manier kunnen de jongeren een opleiding volgen, die anders onmogelijk zou zijn vanwege de grote afstanden van huis naar school.

De groep jongeren uit de Bethlehemkerk en de Morgensterkerk in Papendrecht gaan deze zomer helpen met het afbouwen van het huis, de aanleg van een voetbalveld, het installeren van een goede ICT-omgeving en tal van andere nuttige klussen.

Om het geld voor deze activiteiten en de reis bij elkaar te krijgen wordt vandaag de Ghana Proms georganiseerd. Zij zijn ontzettend blij, dat ze voor de realisatie van dit concert de belangenloze medewerking hebben verkregen van het gerenommeerde harmonieorkest Crescendo uit Sliedrecht en het niet minder bekende Interkerkelijk koor Les Chantres uit Papendrecht.
Omdat de jongeren ook zelf bijna allemaal muziek maken in groepen als de Paksband en Pepperstreet zullen zij zelf ook muzikaal een belangrijk steentje aan het concert bijdragen. De onderlinge samenwerking van de verschillende groepen deelnemers zorgt er bovendien nog eens voor dat er die avond enkele muzikale verrassingen te verwachten zijn.

De kaarten voor dit benefietconcert zijn te koop bij boekhandel De Meent in Papendrecht en via email. Ze kosten 12,50 euro in de voorverkoop en 15,- euro aan de deur.

Deel dit bericht met je vrienden!