maandag 6 december 2021

Alles over Papendrecht

Tentoonstelling Riverside

Tentoonstelling Riverside

17 juni 2011
Van vrijdag 17 juni 2011 tot en met zondag 23 oktober 2011


Tentoonstelling Riverside met ondertitel ‘het dna van de mens’. Dat betekent dat een dikke vier maanden zestien specimina van figuratieve beeldhouwkunst te kijk en te pronk staan.

Het zijn herkenbare beelden waarin de mens op een voetstuk wordt geplaatst naast beelden waarin de mensfiguur niet meer dan een silhouet de tijd en de ruimte trotseert, slanke gestalten, naast prominent aanwezige barokke verschijningen, beelden in brons en staal naast beelden in hout en keramiek.

De Stichting Beeldenpark Drechtoevers laat zien dat de verscheidenheid in beelden symbool staat voor de verscheidenheid aan mensen die we dagelijks kunnen ontmoeten en misschien wel bij ons om de hoek wonen. Riverside toont het dna van de mens: uniek, ingetogen, extravert, aanwezig, bescheiden, verstild, klassiek, gedegen, experimenteel.

Deel dit bericht met je vrienden!