Saturday 25 September 2021

Alles over Papendrecht

Wandeling heemtuin en Alblasserbos

Wandeling heemtuin en Alblasserbos

02 juli 2011
Van 13:30 uur tot en met 15:30 uur

Vandaag organiseert de Natuur- en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard’ een wandeling door de heemtuin en het Alblasserbos naast het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA). Thema deze wandeling is: Van weide naar natuur’.

Ruim 11 jaar geleden opende de NVWA haar nieuwe onderkomen aan de Matenaweg nabij het Alblasserbos. Ook werd de educatieve heemtuin (2500 m2) geopend en in gebruik genomen. Daarin allerlei leefgemeenschappen als een moerasoever, een onderkomen voor ringslangen, een insectenmuur en een blauwgraslandje. Dit schrale hooilandje  wordt elk jaar gemaaid met als doel zeldzame planten die van een hoge waterstand en weinig voeding houden te tonen. Alle inspanningen zijn beloond en de eerste orchideeen staan nu in bloei. Het is de gevlekte Rietorchis die nu haar bloemen en lilakleur laten zien aan de bezoekers en natuurliefhebbers.

De natuurgidsen nemen de wandelaars mee naar de geschiedenis en ontwikkelingen in de Alblasserwaard en laten u zien hoe men  een stukje natuurontwikkeling kan activeren. Nu de regering een dikke streep haalt door de natuurontwikkeling in Nederland, zullen u en wij daar zelf meer aan moeten doen en dat kan zelfs in uw achtertuin. Wij hopen dat het zonnig weer is en we wat kunnen (laten) zien van het insectenleven. Uiteraard zijn we na de wandeling bereid om nadere toelichting te geven als u wat anders wenst dan een glad gemaaid grasveld. Hopenlijk tot ziens!

Voor meer informatie zie de website

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard

Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1

691 20 38

www.nvwa.nl
Deel dit bericht met je vrienden!