zondag 28 november 2021

Alles over Papendrecht

Start Sociale vaardigheidstraining voor de jeugd

Start Sociale vaardigheidstraining voor de jeugd

01 maart 2012
Van 15:30 uur tot en met 17:00 uur

Ben je verlegen of onzeker? Heb je moeite met het geven van je mening of het tonen van je gevoelens zoals boosheid of verdriet? Dan kan de sociale vaardigheidstraining ‘Kom maar op als je durft’ van Rivas Zorggroep helpen. In maart begint een nieuwe training.

Omgaan met onzekerheid
Voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar begint Rivas met een sociale vaardigheidstraining. Tijdens zeven wekelijkse bijeenkomsten leren de deelnemers om te gaan met hun onzekerheid. ‘De reden van aanmelding kan voor iedereen verschillend zijn’, zegt Ralf Visser, maatschappelijk werker bij Rivas Zorggroep. ‘Door met elkaar over de diverse problemen te praten en mee te doen aan oefeningen kun je nieuwe vaardigheden leren en om leren gaan met je onzekerheid.’

Zelfvertrouwen
Tijdens deze sociale vaardigheidstraining leren de deelnemers grip te krijgen op moeilijke situaties thuis of op school. ‘Hiervoor werken we onder andere aan de communicatie’, legt Visser uit. ‘Na deze cursus hebben de deelnemers geleerd gemakkelijk contact te leggen met anderen en hun grenzen aan te geven. Hierdoor leren zij beter om te gaan met voor hen soms moeilijke situaties. Zo kunnen zij meer ontspannen en tevreden zijn. Dit draagt allemaal bij aan het zelfvertrouwen.’

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden kan contact worden opgenomen met de Centrale Toegang van het Maatschappelijk Werk via telefoon of email. Meer informatie over Rivas is ook te vinden op de website. Ook kan contact worden opgenomen via Rivas Zorglijn 0900 - 8440 (lokaal tarief).

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Rivas

in het Centrum voor Jeugd en Gezin aan de Seringenstraat 1

0183- 64 35 71

centrale.toegang@rivas.nl www.rivas.nl
Deel dit bericht met je vrienden!