Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie Japanse poppen'
13apr 2012

Expositie Japanse poppen

Van vrijdag 13 april 2012 tot en met zaterdag 28 april 2012.

 

Galerie Aitobo organiseert regelmatig activiteiten op het gebied van de Japanse cultuur. Tot eind april is bij Aitobo een bijzondere expositie van Japanse Kimekomi poppen te zien. Deze unieke collectie van Kimekomi poppen met 11e-eeuwse adellijke kostuums wordt voor het eerst in Europa vertoond.
 
Kimekomi poppen zijn exclusieve sierpoppen afgewerkt met Japanse kimonostof, die vroeger alleen in het bezit waren van de Japanse keizerlijke familie. Kyugetsu is het bekendste Japanse bedrijf waar deze poppen worden gemaakt. Aitobo importeert deze exclusieve poppen, en biedt ook cursussen om zelf deze prachtige poppen te maken met de oorspronkelijke materialen uit Japan.
 
Elk jaar maakt eigenaresse Naomi Mikami een reis naar Japan om bijzondere kunstproducten in te kopen. Deze keer heeft ze ook een bijzondere collectie van Japanse Hakata koppen samengesteld met vooral kinderfiguren, maar ook geisha's en samoerai.
 
Aitobo is geopend op vrijdag van 13.00 - 18.00 uur en zaterdag van 12.00 - 17.00 uur. Voor meer informatie neemt u contact op met Naomi Mikami via telefoon of email.
Contactinformatie:
Locatie: Galerie Aitobo aan de Zernikelaan 1
Organisator: Naomi Mikami
Telefoonnummer: 641 39 39
Email:aitobo@kpnmail.nl
Website:www.aitobo.nl


Deel dit bericht met je vrienden!