zondag 5 december 2021

Alles over Papendrecht

NatuurStad Drechtsteden

NatuurStad Drechtsteden

01 mei 2012
Van dinsdag 01 mei 2012 tot en met vrijdag 04 mei 2012
Van 14:00 uur tot en met 16:00 uur

Kinderen uit de Drechtsteden hoeven zich in de meivakantie niet te vervelen! Voor hen organiseert Stichting ToBe, in opdracht van Bureau Drechtsteden, de tweede editie van het project NatuurStad Drechtsteden. NatuurStad is een project voor kinderen van 6 t/m 12 jaar die op een BuitenSchoolse Opvanglocatie in de Drechtsteden zitten.

In diverse workshops, begeleid door professionele ToBe docenten, komen natuureducatie en cultuureducatie samen. Kinderen gebruiken hun fantasie en verbeelding om een eigen stad te bouwen óf dieren die hier in wonen te maken. Met natuurlijke materialen maken zij een fictieve stad, een NatuurStad of iets, waar wijken voor verschillende dieren gebouwd worden. Bijvoorbeeld voor Jaap de Bever, Karel de ekster, Else Weddevanjewelse de meerkoet, tante Bets de haas, Ammar de mier en Farah de koolmees. Allemaal dieren die in de natuur ‘wonen’.

Aanmelden kan via email.

Het educatieve project wordt gehouden in de meivakantie van dinsdag 1 t/m vrijdag 4 mei in Streeknatuurcentrum Natuur- en Vogelwacht voor BSO kinderen uit alle Drechtsteden.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

ToBe

Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1

691 20 38

rvdslot@stichtingtobe.nl www.nvwa.nl
Deel dit bericht met je vrienden!