dinsdag 18 mei 2021

Alles over Papendrecht

Natuurdag

09 juni 2012
Van zaterdag 09 juni 2012 tot en met zaterdag 09 juni 2012
Van 10:00 uur tot en met 16:00 uur

Tijdens de Natuurdag is er, voor jong en oud, een uitgebreid excursieprogramma. De eerste excursie start om 06.30 uur en de laatste is om 23.00 uur afgelopen. Het is de bedoeling om tijdens de Natuurdag op zoek te gaan naar zoveel mogelijk soorten planten en dieren.

Enthousiaste experts op het gebied van allerlei verschillende soortgroepen zullen hun best doen om u kennis te laten maken met de enorme biodiversiteit van het Alblasserbos en de Heemtuin van de NVWA. U kunt bovendien aan alle excursies gratis deelnemen en er is voor ieder wat wils!

Op de website vindt u het excursieprogramma voor volwassenen en kinderen. Er is ook een speciaal Kinderprogramma.

Vanaf 10.00 uur van harte welkom op de Natuuurmarkt rond het StreekNatuurCentrum in het Alblasserbos. Er zijn interessante kramen op het gebied van natuur en natuurbeleving. Zo vertelt een imker over zijn werk en kunt u zien hoe manden worden gevlochten van wilgentenen. Bij de kraam van Staatsbosbeheer staat de boswachter klaar om informatie te geven over natuur en recreatie in uw eigen omgeving. Daarnaast presenteren de werkgroepen van de Natuur- en Vogelwacht "de Alblasserwaard" zich en vertellen over hun werkzaamheden.

Ook voor kinderen is er van alles te doen:
- uileballen pluizen
- geschminkt worden
- kriebelbeestjes maken
- speurtochten volgen
- en nestkastjes maken

De toegang tot de markt en alle activiteiten is gratis.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard

Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1

www.nvwa.eu
Deel dit bericht met je vrienden!