donderdag 25 februari 2021

Alles over Papendrecht

Kruiden in de Heemtuin

04 augustus 2012
Van 13:30 uur tot en met 00:00 uur

De Natuur en Vogelwacht de Alblasserwaard (NVWA) organiseert zaterdag 4 aug. a.s. om 13.30 een kruidenwandeling door de educatieve heemtuin van de NVWA en het aangrenzende Alblasserbos.

We kunnen planten niet alleen voor onze gezondheid gebruiken maar ook eten. Men wist vroeger precies waar heilzame en of eetbare kruiden te vinden waren.

De delen die we kunnen gebruiken zijn de bladeren, wortels, stengels, jonge scheuten, bloemen, vruchten en zaden. 

Veel mensen zijn dermate vervreemd van de natuur dat ze geen bes, plant of paddenstoel meer durven plukken. Het zou wel eens schadelijk voor de gezondheid kunnen zijn, maar dat onderscheid zal ik u proberen te vertellen.

Wist u bijvoorbeeld dat in de 17e eeuw de wortels van Zilverschoon als groente werd gegeten?

Wist u dat de Wilg en de Moerasspirea vroeger belangrijke leveranciers waren voor ons huidige aspirientje?
 
Bent u nieuwsgierig geworden de wandeling begint om 13.30 en duurt ongeveer 2 uur. De deelname is gratis. Voor inlichting kunt u bellen naar 078-6919674 of e-mail: ghket@ziggo.nl 

Het NVWA vervult een belangrijke rol in de vorm van educatie voor de inwoners en bezoekers  van de Alblasserwaard. Het doel is om de bezoekers te informeren over de natuur en landschapswaarden van het veenweidegebied in deze streek.

Het centrum van de NVWA ligt aan de Matenaweg 1 in Papendrecht aan de rand van het Alblasserbos vlakbij het Westeinde van Wijngaarden. Het centrum is vijf dagen in de week geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op zondag en maandag is het centrum gesloten.
 
Deel dit bericht met je vrienden!