Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Dorpsbehoudavond: Papendrecht, Dorp van ondernemers

Dorpsbehoudavond: Papendrecht, Dorp van ondernemers

31 oktober 2012
Van 20:00 uur tot en met 22:15 uur

Vandaag houdt Stichting Dorpsbehoud Papendrecht haar jaarlijkse avond voor donateurs en andere belangstellenden in Theater de Willem. Pauze om ong. 20.45 uur. Zaal open 19.30 uur.

Papendrechters zijn ondernemend. Verschillende Papendrechtse bedrijven hebben hun vleugels tot ver over de landsgrenzen uitgeslagen. Daarnaast zijn en worden vele activiteiten ondernomen door inwoners. De hoogste tijd om daar tijdens het jaarlijkse ‘èvendjie’ van Dorpsbehoud wat staaltjes van te laten zien.

-Uit het film/fotoarchief over Aviolanda: de ‘Martin Mariner’ vliegboot van de Koninklijke Marine op de rivier.
-Telg uit het roemrijke Visser (&Smit) geslacht, medeoprichter van Stichting Dorpsbehoud en historica Riek van Blokland-Visser houdt een boeiende presentatie over Visser & Smit en zijn werknemers.
-In 2013 is het 200 jaar geleden, dat Nederland onafhankelijk werd. Bij de viering van 100 jaar onafhankelijkheid in 1913 is een indrukwekkende optocht gehouden, een voor die tijd geweldige ‘onderneming’. Van de vele foto’s uit het Dorpsbehoud archief maakte medewerker Arie van Dijk een interessante presentatie.
-In het Dorpsjournaal worden Papendrechtse gebeurtenissen van het afgelopen jaar gecombineerd met een overzicht van ‘ondernemend’ Dorpsbehoud, voorzien van onvervalst Papendrechts commentaar.
-Roept u maar!!! Plaatjes uit ons archief waarvoor we de hulp van het publiek nodig hebben evenals bij het traditionele ‘versie zinge’.

Tevens vindt op deze avond de officiële presentatie plaats van het boekje ‘Molens in Papendrecht’, het derde deel in de reeks ‘Van heerlijkheid tot heden’. Het boekje – een uitgave van de Gemeente Papendrecht - is op die avond in de pauze en na afloop te koop voor € 3,50 per stuk, evenals de herdrukte delen 1 (over het handvest zelf) en 2 over de verwevenheid van Papendrecht met het water. Daarna in Museum Dorpsbehoud, het gemeentehuis en de plaatselijke boekhandel.

De avonden van Dorpsbehoud kenmerken zich door de ongedwongen sfeer en doordat het publiek zich met de voorstelling mag bemoeien. Dorpsbehoud had ‘interactieve voorstelling’ al uitgevonden voordat het woord bestond. Dorpsbehoud komt meestal tijd tekort tijdens deze avonden, maar die tijd wordt ‘wel besteed’. Een aanrader voor iedereen die Papendrecht een warm hart toedraagt.

Donateurs hebben gratis toegang op vertoon van hun uitnodiging. Niet-donateurs betalen € 5,-- per kaartje.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Stichting Dorpsbehoud Papendrecht

in Theater de Willem, v.d. Palmstraat

www.dorpsbehoud-papendrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!