dinsdag 7 december 2021

Alles over Papendrecht

Cursus Tuinonderhoud en Beplanting

Cursus Tuinonderhoud en Beplanting

06 maart 2013
Van woensdag 06 maart 2013 tot en met woensdag 03 april 2013


 

Op woensdagavond 6 maart start de cursus tuinonderhoud en beplanting bij Volksuniversiteit Papendrecht. Tijdens 5 bijeenkomsten krijgt men  overzicht in hoe een tuin onderhouden kan worden en waar opgelet moet worden bij de aanschaf van beplanting. Hoe vaak gaan we niet naar een tuincentrum, om er na een aantal maanden achter te komen dat die plant niet winterhard was, of alleen leuk tijdens de bloeiperiode? In deze cursus worden de tips en trucs geleerd van goed beplanten . Men doet plantenkennis op en gaat daar thuis mee aan de slag. De cursisten leren van elkaar, door elkaars ervaringen, en van de docent. ' Zet de juiste plant op de juiste plaats' is daarbij een veelgehoorde kreet. Men leert welke omstandigheden een plek tot de juiste plaats maken. Ook komen de onderwerpen kleur, massa, ruimte en dieptewerking aan bod.

Tenslotte leren de deelnemers de werkvolgorde voor het uitvoeren van het onderhoud in de tuin, kortom: de kneepjes van het vak! Er is voldoende gelegenheid tot vragen stellen en voor inbreng van eigen onderwerpen. Inschrijven kan via de website of telefonisch.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Volksuniversiteit Papendrecht

Vondellaan 158

615 47 64

info@vupapendrecht.nl www.vupapendrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!