woensdag 1 december 2021

Alles over Papendrecht

Lezing: Natuur in Israël

Lezing: Natuur in Israël

07 maart 2013
Van 19:30 uur tot en met 00:00 uur

De Alblasserwaardse natuurfotograaf Jan Trapman geeft vandaag een presentatie over de veelzijdige natuur in Israël. Veel mensen die Israël bezoeken doen dat vanuit religieuze belangstelling, en dat is begrijpelijk, want velen kennen dit land vanuit de Bijbel.

Dat de natuur er ook verrassend mooi en veelzijdig is weten velen niet. Deze veelzijdigheid dankt het land aan de geografische ligging, het ligt namelijk op het kruispunt van drie continenten,Europa,Azie en Afrika. Ondanks dat het een klein land is zijn bijvoorbeeld de temperatuurverschillen opballend te noemen. In het noorden wordt in de winter op het Hermongebergte geskied, terwijl tegelijkertijd aan de Rode zee bij Eilat de mensen aan het strand liggen! Door de grote klimatologische verschillen is de diversiteit in de planten- en dierenwereld groot.

Een groot deel van de vogeltrek uit Europa, en een deel van Azie gaat via Israel richting Afrika tijdens de najaarstrek, dit fenomeen is vooral in het zuiden goed zichtbaar. De lezing biedt een afwisselend beeld. We zien niet alleen vogels, maar ook reptielen, vlinders en prachtige orchideëen...! We nemen een kijkje in een aantal van de mooiste natuurreservaten in het noorden, maar ook naar de woestijnen van Judea en de Negev in het zuiden.

Wilt u eens op een andere manier Israel leren kennen, dan nodigt de Natuur- en Vogelwacht 'de Alblasserwaard' u uit om deze avond bij te wonen.

Het Streekcentrum is open vanaf 19.00 uur, waarna we rond 19.30 uur hopen te beginnen.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard

Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1

www.nvwa.eu
Deel dit bericht met je vrienden!