dinsdag 7 december 2021

Alles over Papendrecht

Eerste Dagboekdag Drechtsteden

09 maart 2013
Van 10:00 uur tot en met 16:00 uur

Vandaag vindt in zalencentrum De Palm de eerste Dagboekdag Drechtsteden plaats. Schrijfdocenten Sarine Zijderveld uit Barendrecht, Illa Wolters uit Zwijndrecht en Anja van der Starre uit Dordrecht bundelen die dag hun krachten om mensen kennis te laten maken met de vele mogelijkheden van het creatief dagboekschrijven. Alledrie de docenten zijn opgeleid volgens de Shodo-methode van Christine de Vries uit Alkmaar.

Bij het creatief dagboekschrijven gaat het er niet om een ‘goed verhaal’ te schrijven, maar dat je leert hoe je op een ontspannen en prettige manier het verhaal in jezelf naar buiten kan laten komen. Afhankelijk van wat voor jou van belang is, wijst je pen je de weg.

Workshops.

Schrijf het mooie naar je toe door Sarine Zijderveld

Schrijven met beelden door Illa Wolters

Schrijf je door de rouw door Anja van der Starre (maximaal 12 deelnemers)

Je kunt intekenen voor twee workshops. De dag eindigt na een gezamenlijke afronding om 16.00 uur.

Sarine Zijderveld over haar workshop Schrijf het mooie naar je toe: “Wat aandacht krijgt groeit. Je ervaart dat je al schrijvend jouw eigen wens, verlangen of kwaliteit kunt laten groeien in je leven of werk. Het naar je toe schrijven is minstens zo effectief als iets van je af schrijven”.

In de workshop Schrijven met beelden van Illa Wolters ga je aan de hand van de kleurige schilderijen van Janneke Hempel al schrijvend op avontuur in jezelf. Illa: “Je laat de beelden voor jou spreken om te ontdekken wat de kleuren en vormen bij jou aanraken”.

Dat schrijven ook gebruikt kan worden om te verwerken ontdek je in de workshop van Anja van der Starre over rouw. Anja: “Een overlijden, maar ook een scheiding of ontslag hebben veel impact. Rouwen om deze gebeurtenissen is dan ook hard werken. Al schrijvend ontdek je wat belangrijk voor jou is en zet je de stap naar verwerking”.

De Dagboekdag richt zich op iedereen die belangstelling heeft voor schrijven als hulpmiddel voor meer inzicht in jezelf. Belangstellenden hoeven niet over schrijftalent te beschikken. Het gaat er niet om een perfecte tekst te schrijven; de essentie is het met plezier schrijven en zelf betekenis geven aan eigen teksten.

Kosten: € 67,50, incl. 21% BTW koffie/thee en lunch.

 

Deel dit bericht met je vrienden!