dinsdag 7 december 2021

Alles over Papendrecht

Oudercursus 'Beter omgaan met pubers'

Oudercursus 'Beter omgaan met pubers'

20 maart 2013
Van 19:30 uur tot en met 21:30 uur

De pubertijd is voor veel ouders een enerverende, maar ook lastige periode. Hun kind verandert niet alleen lichamelijk, maar ook in het gedrag. Sommige pubers proberen graag van alles uit en daardoor zitten ouders soms met de handen in het haar. Rivas Zorggroep begint daarom vanaf woensdag 20 maart met de cursus 'Beter omgaan met pubers'.

Advies van professionals

Met de cursus ‘Beter omgaan met pubers’ krijgen de ouders van professionele medewerkers van Rivas advies over het opvoeden van een puber. ‘Samen met andere ouders doen de deelnemers ook nieuwe ideeën op over het omgaan met hun kind en er worden vaardigheden aangereikt hoe ouders dat kunt verbeteren’, zegt Jeannette Belder, maatschappelijk werker bij Rivas. Zij verzorgt deze cursus samen met haar collega Marion Streefkerk. 'We merken dat ouders het ook fijn vinden om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Met deze cursus bieden wij hen daarvoor de mogelijkheid.'

Programma

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van twee uur. Tijdens iedere bijeenkomst staat weer een ander onderwerp centraal, zoals veranderingen in de pubertijd, positieve aandacht en manieren van opvoeden, ruzie voorkomen, luisteren naar en praten met je puber, grenzen stellen en straffen. De cursus is bedoeld voor alle ouders met kinderen in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar uit Papendrecht.

 

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Rivas

Rivas-locatie aan de Seringenstraat 16

(0183) 64 35 71

www.rivas.nl.
Deel dit bericht met je vrienden!