vrijdag 3 december 2021

Alles over Papendrecht

Start  leesgroep geschiedenis in Papendrecht

Start leesgroep geschiedenis in Papendrecht

18 september 2013
Van 10:00 uur tot en met 00:00 uur

In samenwerking met BibliotheekNetwerk Zuid-Holland Zuidoost organiseert Stichting Senia op woensdag 18 september 2013 om 10.00 uur een informatiebijeenkomst  voor mensen die belangstelling hebben voor een leesgroep geschiedenis. De informatiebijeenkomst vindt plaats in de bibliotheek en is bedoeld voor belangstellenden uit Papendrecht en omgeving. De toegang is gratis en vrijblijvend.

Veel mensen die graag lezen hebben te weinig mogelijkheid om over de gelezen boeken te praten. Zij zouden graag deel uitmaken van een leesgroep. Maar in de praktijk blijkt het lastig om zich aan te sluiten bij bestaande groepen of om een eigen groep op te richten.

Stichting Senia richt in heel Nederland leesgroepen op, waaronder ook specifiek voor mensen die graag romans lezen met een historische achtergrond. Ondersteuning wordt geboden bij het opstarten middels de zogenoemde leeswijzers. Door mee te doen aan een leesgroep komen mensen vaker tot lezen en tot gesprekken met anderen over uiteenlopende thema’s.

Eigentijdse literatuur
Een Senia leesgroep bestaat uit zes tot acht personen. Elk seizoen kunnen zij vijf tot zeven titels kiezen uit een uitgebreide geschiedenis-literatuurlijst, die wordt aangeboden door Stichting Senia. Daarin staat veel eigentijdse literatuur die goed toegankelijk is voor een breed publiek. De leesgroepen krijgen bij ieder gekozen boek informatie aangereikt over het boek en de auteur, met vragen en discussiepunten. Daardoor kunnen de leesgroepen na de oprichting op eigen kracht, zonder dat er een externe deskundige bij aanwezig is, tot zinvolle besprekingen komen. De kosten voor deelname aan een leesgroep zijn € 28,50 per persoon per jaar. (Zie ook www.senia.nl )

Informatie
Belangstellenden kunnen zich aanmelden ter plaatse bij de bibliotheek of per mail klspapendrecht@bibliotheekzhzo.nl of bij Stichting Senia info@senia.nl , of door te bellen met 0570-562656. Ook zonder aanmelding is iedereen van harte welkom!

De bijeenkomst is in de bibliotheek, Markt 2 te Papendrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!