vrijdag 3 december 2021

Alles over Papendrecht

Bijzondere Postzegeltentoonstelling

Bijzondere Postzegeltentoonstelling

21 september 2013
Van zaterdag 21 september 2013 tot en met zondag 29 september 2013


In de Bibliotheek is ook een bijzondere tentoonstelling, verzorgd door postzegelvere-niging IRIS. Kuin Berkman, lid van deze vereniging, verzamelt “Verenigd Europa”. Een vredesproject. 

Postzegels die onder ‘Verenigd Europa’ vallen worden al sinds 1956 uitgegeven. Vroeger had men een gezamenlijk motief maar later gaan de verschillende landen wat vrijer om met een zelfde motief. In 1974 was het onderwerp (het motief) sculpturen, in 1975 schilderijen en in 1976 kunsthandwerk. In 1995 is het onderwerp Vrede en Vrijheid aan de beurt. Bondsrepubliek Duitsland komt dat jaar bijv. met zegels als : Soldaten (die terug-komen van het front) en de vlag van een Verenigd Europa.

Alle zegels zijn te zien in vitrinekasten binnen de Papendrechtse bibliotheek geduren-de de Vredesweek. Neem er de tijd eens voor om al die zegels te bekijken. Ongeveer 50 landen hebben dat jaar mee gedaan en daar zitten best verrassende plaatjes bij.

Deel dit bericht met je vrienden!