Saturday 25 September 2021

Alles over Papendrecht

Europa telt massaal vogels op zaterdag 5 oktober

Europa telt massaal vogels op zaterdag 5 oktober

05 oktober 2013
Van 07:30 uur tot en met 12:00 uur

De Natuur- en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard’ doet mee aan Europese vogelkijkdag. Op zaterdag 5 oktober a.s. gaan leden van de vogelwerkgroep van de NVWA trekvogels tellen. Zij doen dit samen met tientallen andere vogelwerkgroepen verspreidt over ons land. In totaal tellen zij op meer dan 100 verschillende plaatsen in Nederland zoveel mogelijk vogels. Zij doen dit in het kader van de Euro Birdwatch, het Europese vogeltel-evenement van BirdLife International.

Op plaatsen waar veel vogeltrek te zien is, tellen vogelkenners alle verschillende soorten en hun aantallen. De NVWA zal die dag aanwezig zijn op Telpost Kinderdijk, voorbij het Wisboomgemaal in Kinderdijk. Hier wordt al decennia lang de najaarstrek geteld.

Elk jaar doen vele tienduizenden vogelaars mee aan dit evenement, verspreidt over 38 Europese landen. Aan het einde van middag verzamelt Vogelbescherming Nederland (in samenwerking met de vogeltrekwebsite www.trektellen.nl) de vogelgegevens uit heel Nederland. Elk jaar worden tienduizenden vogels gezien, met in sommige jaren aantallen van meer dan 600.000, verdeeld over meer dan 200 verschillende vogelsoorten. Sinds 1989 zijn er in het kader van dit Europese vogeltel-evenement 9,5 miljoen trekvogels geteld. Met een heel vogelrijke birdwatch in 2013 dit aantal over de 10 miljoen (!) getelde trekvogels helpen. De hoeveelheid trekvogels is daarbij sterk afhankelijk van het weer. Helpt u mee tellen?

BirdLife International is de organisatie die wereldwijd actief is voor de bescherming van vogels en hun leefgebieden. Vogelbescherming Nederland is de Nederlandse Partner van BirdLife International. In ons land zetten duizenden vrijwilligers, aangesloten bij vele lokale of regionale vogelwerkgroepen, zich actief in voor de bescherming van vogels.

Bent u geïnteresseerd en wilt u ook eens zien hoe het trektellen in zijn werk gaat? Dan bent u op 5 oktober van 7:30 uur tot 12:00 uur van harte uitgenodigd ons te bezoeken op Telpost Kinderdijk.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard

Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1

691 20 38

www.nvwa.nl
Deel dit bericht met je vrienden!