Saturday 25 September 2021

Alles over Papendrecht

Workshop Met aandacht ouder worden

Workshop Met aandacht ouder worden

15 oktober 2013
Van 09:30 uur tot en met 12:00 uur

Yulius Preventie en BWI Papendrecht organiseren op dinsdagochtend 15 oktober a.s. een workshop voor mensen van 55 jaar en ouder die willen werken aan een nieuw evenwicht in hun leven met behulp van een aandachttraining (mindfulness).

Deze workshop is bedoeld voor mensen van  55 jaar en ouder die ervaren dat het ouder worden stress oplevert door verandering in verwachtingen over de toekomst, invulling van het dagelijks leven, relaties met kinderen en/of andere belangrijke personen. Kortom, voor mensen die minder balans ervaren in het dagelijks leven, maar daar niet zo eenvoudig hun weg in kunnen vinden. Wanneer deze balans langer zoek blijft, heeft dit  stress, onrust en somberheid tot gevolg.

Helaas kunnen we vaak niet veel veranderen aan de zorgen en taken die op ons pad komen. Wel kun  je leren kijken hoe je daar vorm aan geeft en welke keuzes je hierbij wilt en kunt maken.

Je kunt leren niet langer speelbal van je omstandigheden te zijn. Je kunt leren je rust te bewaren, ook als het tegenzit. Dat vraagt een groter bewustzijn van wat er in en om je heen gebeurt, en die aandacht kun je ontwikkelen. Meditatie is daar een goede methode voor. Je bent beter in staat om je houding te bepalen tegenover wat er in je leven gebeurt.

De workshop wordt van 9.30 uur tot 12.00 uur gehouden bij BWI Papendrecht, P.S. Gerbrandystraat 31 in Papendrecht. Deelname is gratis. Er is plaats voor maximaal 20 personen.

Aanmelden kan bij het secretariaat van de afdeling Preventie, telefonisch te bereiken van maandag t/m donderdag via nummer 078 65 450 75 of via e-mail preventie@yulius.nl. Hier kunt u ook terecht met eventuele vragen.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Stichting Welzijn Ouderen Papendrecht (SWOP)

Het Dienstencentrum aan de Gerbrandystraat 31

615 47 41

bwi@swopapendrecht.nl www.swopapendrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!