Saturday 25 September 2021

Alles over Papendrecht

Tentoonstelling “Bijbelse Cultuur”

Tentoonstelling “Bijbelse Cultuur”

29 oktober 2013
Van dinsdag 29 oktober 2013 tot en met donderdag 31 oktober 2013


De “Groene Kerk” bestaat dit jaar 100 jaar. Dit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Als Evangelische Gemeente “De Schuilplaats” eigenaar van de kerk organiseren wij, om deze bijzondere gebeurtenis te vieren, een tentoonstelling “Bijbelse Cultuur”.

Deze tentoonstelling  wordt gehouden van dinsdag 29 oktober t/m donderdag 31 oktober in de “Groene Kerk” van de Evangelische Gemeente , Schooldwarsstraat 50 in Papendrecht. De kerkzaal wordt voor de tentoonstelling ingericht als een Bijbels historisch museum.

De kerk is van dinsdag t/m donderdag dagelijks voor bezoek geopend van 09.00u tot 21.30u. De toegang is voor iedereen geheel gratis.
Er zullen ongeveer 300 voorwerpen uit Israël en de omliggende landen worden uitgestald.

Van muziekinstrumenten tot  wijnzakken en dorssleeën, van ploeg tot pesachbord en gebedsriemen, van Torahrol tot inhoudsmaten en gewichten, van maalstenen tot kamelenzadel en geuren, en nog veel meer.

Er worden lezingen gehouden ondersteund door videopresentaties, die de bezoekers mee zullen nemen op reis door de Bijbelse wereld om meer inhoud te geven aan gewoonten en gebruiken. Op deze wijze komen de Bijbelse geschiedenissen tot leven.
Als Evangelische Gemeente  nodigen wij u allen hartelijk uit om deze bijzondere tentoonstelling te bezoeken.
 

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Evangelische Gemeente De Schuilplaats

Gebouw De Schuilplaats aan de Schooldwarsstraat 50

615 99 73

www.ezgdeschuilplaats.nl
Deel dit bericht met je vrienden!