Saturday 25 September 2021

Alles over Papendrecht

Lezing over de watervogels van de Alblasserwaard

Lezing over de watervogels van de Alblasserwaard

31 oktober 2013
Van 19:30 uur tot en met 00:00 uur

Op 31 oktober houdt Jan-Willem Vergeer een lezing over de watervogels van de Alblasserwaard. Tijdens deze lezing laat hij op basis van telgegevens zien hoe belangrijk de polders zijn voor soorten als de kolgans, smient en kleine zwaan. De avond wordt georganiseerd door de Natuur- en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard’ (NVWA). Iedere belangstellende is welkom.

De Alblasserwaard is een belangrijk gebied voor watervogels. Soorten als de smient, kolgans en kleine zwaan komen er jaarlijks in grote aantallen overwinteren. Leden van de Alblasserwaardse vogelwerkgroep tellen al jaren een groot deel van de polders. De tellingen worden gecoördineerd door de spreker, Jan-Willem Vergeer van Sovon Vogelonderzoek Nederland.
Tijdens deze avond laat hij aan de hand van kaartjes, grafieken en natuurlijk mooie foto’s zien welke watervogels je kunt tegenkomen in de Alblasserwaard. Iedereen die geïnteresseerd is in de vogels van onze regio, is van harte welkom. De avond begint om 19.30 uur en wordt gehouden in het Streeknatuurcentrum, Matenaweg 1 te Wijngaarden.

Bijschrift foto
Kleine zwanen in de Alblasserwaardse polder
Foto Albert de Jong

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard

Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1

691 20 38

www.nvwa.nl
Deel dit bericht met je vrienden!