maandag 6 december 2021

Alles over Papendrecht

Cursus over Latijns Amerika

Cursus over Latijns Amerika

02 december 2013
Van maandag 02 december 2013 tot en met maandag 16 december 2013
Van 19:30 uur tot en met 21:30 uur

.
Op 3 maandagavonden vanaf 2 december organiseert Volksuniversiteit Papendrecht een leerzame en interessante cursus over de geschiedenis van Latijns Amerika.

Het jaar 1492 is voor velen het bekendste jaartal dat ze kennen, namelijk die van de ontdekking van de Nieuwe Wereld. Columbus kwam er als en dacht een nieuwe route naar Indië te hebben gevonden. Pas later zou de naam Amerika worden gebruikt voor dit 'nieuwe' continent tussen de 'Oude Wereld' en Indië in, vernoemd naar Amerigo Vespucci.
Deze cursus zal duidelijk maken hoe het toch mogelijk was dat zowel Spanjaarden als Portugezen met bescheiden legers geheel Amerika zouden innemen en koloniseren. Wat was de reden dat het imposante Inca-, Maya en Aztekenrijk zo snel viel? Tevens zal de rol van de katholieke kerk aan bod komen en de economische exploitatie.
Het negentiende-eeuwse onafhankelijkheidsstreven zou leiden tot een trits aan nieuwe staten, met Cuba als laatste in de rij in 1898.

Dit alles en nog veel meer zal het onderwerp zijn van drie avonden over dit enorme continent. De lessen zijn op 2, 9 en 16 december van 19.30 tot 21.30 uur en kosten samen € 50,-. Inschrijven is mogelijk via de website of telefonisch.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Volksuniversiteit Papendrecht

Vondellaan 158

615 47 64

info@vupapendrecht.nl www.vupapendrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!