maandag 6 december 2021

Alles over Papendrecht

Europa Cup korfbal 2014

Europa Cup korfbal 2014

15 januari 2014
Van woensdag 15 januari 2014 tot en met zondag 19 januari 2014


Van 15 tot en met 19 januari zal bij PKC/Hagero in Papendrecht, door de landskampioenen uit twaalf verschillende landen, om de Europa Cup gestreden worden. De verenigingen uit de volgende landen doen mee: Spanje, Tsjechië, België, Duitsland, Engeland, Hongarije, Portugal, Rusland en natuurlijk Nederland. Om de laatste 3 plaatsen wordt door de landen nog gestreden:Schotland, Wales, Frankrijk, Turkije en Servië.

In de PKC-hal zal tijdens het toernooi op woensdag, donderdag en vrijdag gespeeld worden voor een plek in de grote finale. De zaterdag zal geheel in het teken staan van de finalewedstrijden. Achtereenvolgens worden de wedstrijden om de 7e/8e, 5e/6e, 3e/4e en 1e/2e plaats gespeeld. De Europa Cup werd in het verleden al tien keer door de Papendrechters gewonnen. Ook dit jaar is dat het doel van de formatie van Ben Crum en Jan de Jager. Naast korfballen zullen er tijdens het evenement talloze andere activiteiten plaatsvinden, onder andere een clinic voor de jeugd, een bijeenkomst voor (lokale) ondernemers en een feestavond.

Natuurlijk komt zo’n groot evenement niet zonder vrijwilligers tot stand. Vanaf januari 2013 is een groep van tien vrijwilligers bezig met de voorbereidingen. Tijdens het toernooi zullen hier nog eens tientallen vrijwilligers aan toegevoegd worden. Het belooft een spektakel te worden.

Om alvast in de stemming te komen, organiseert PKC/Hagero op zaterdag 23 november, na de thuiswedstrijd tegen Koog Zaandijk een persconferentie. Hier zullen namens de selectie van PKC/Hagero Laurens Leeuwenhoek, Mady Tims en Jan de Jager aanschuiven. Vanuit de werkgroep Europa Cup 2014 zal voorzitter Guus van Leerdam aanwezig zijn en namens het bestuur van PKC/Hagero zal Martin Dekker plaatsnemen. De persconferentie zal direct na de wedstrijd, omstreeks 17.00 uur, starten in de commissiekamer op het complex aan de Andoornlaan 36 in Papendrecht.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

PKC

Andoornlaan 36

www.pkc-korfbal.nl
Deel dit bericht met je vrienden!