zondag 28 november 2021

Alles over Papendrecht

Hobomuziek in De Markt

Hobomuziek in De Markt

15 februari 2014
Van 10:30 uur tot en met 00:00 uur

Zaterdag 15 februari zal hoboïste Jolanda den Houter een koffieconcert verzorgen in woonzorgcentrum De Markt te Papendrecht. Het concert vindt plaats in de serie Aangenaam Goud, die door de Culturele Raad Papendrecht georganiseerd wordt in samenwerking met de Rivas Zorggroep. Welke muziek Jolanda den Houter ten gehore zal brengen, is nog een verrassing, maar zij zal de werken op diverse hobo’s uitvoeren: hobo, alt-hobo en oboe d’amore. Het concert begint om 10.30 uur en de toegang is gratis.

Jolanda den Houter is geboren in 1970 te Dordrecht en kreeg al op zesjarige leeftijd de eerste blokfluitlessen. Zes jaar later koos zij voor de hobo en kreeg les op de Toonkunstmuziekschool te Dordrecht, waar zij tevens de voorbereidingscursus Conservatorium volgde. Toen zij zestien jaar oud was, ging ze studeren aan het Brabants Conservatorium, waar zij o.l.v. Frank Minderaa in 1994 het diploma ‘docerend musicus’ behaalde.

Ook volgde zij cursussen koordirectie en de cursus docentschap kinderkoordirectie. Momenteel geeft Jolanda les aan leerlingen van het Dordrechts Philharmonisch Orkest en aan muziekonderwijscentrum Dubbelsteijn. Tevens dirigeert zij verschillende koren. Voorts verleent zij solistische medewerking aan koorconcerten en cd-opnames.
 

Info

Organisator:

Adres:

Culturele Raad Papendrec

Woonzorgcentrum De Markt

Deel dit bericht met je vrienden!