maandag 6 december 2021

Alles over Papendrecht

Op reis in museum Dorpsbehoud

Op reis in museum Dorpsbehoud

13 september 2014
Van 10:00 uur tot en met 16:00 uur


Ter gelegenheid van het Nationaal Monumentenweekend is Museum Dorpsbehoud op zaterdag 13 september geopend van 10.00 – 16.00 uur.

Het thema voor 2014 is: ‘Op reis’.  In de omvangrijke archieven van Dorpsbehoud bevinden zich talloze afbeeldingen waarin dat thema een rol speelt.
Foto’s en dia’s van schoolreisjes, maar ook ‘dègies uit’ van de meest uiteenlopende groepen, zoals meisjesverenigingen, reisverenigingen, koren, de Papendrechtse afdelingen van de Hollandsche Maatschappij van Landbouw, Aannemersbonden enz.
Uit die enorme verzameling is een aantal plaatjes geselecteerd waarvan een powerpoint presentatie is gemaakt, die de gehele dag in de leeszaal van het museum wordt vertoond.
Tevens is er gelegenheid om namenlijsten in te vullen.

Uiteraard is ook de tentoonstelling ‘Juf m’n pen geeft over!!!’te zien, alsmede de vaste onderdelen zoals de in oorspronkelijke staat terug gebrachte cel van het in 1920 als Marechausseekazerne gebouwde pand, de keuken in jaren ’50 stijl en het bureel, waar bezoekers gastvrij worden ontvangen met een gratis kopje koffie/thee. Ook de toegang is (altijd) gratis.

Normale openingsuren: Woensdag van 10 – 12 uur en zaterdag van 14 – 16 uur.
De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld voor het museum, dat al vanaf 1992 draait zonder subsidie. Voor groepen buiten de openingsuren wordt een vergoeding gevraagd.
 

Info

Organisator:

Adres:

Museum Dorpsbehoud Papendrecht

Veerdam 6

Deel dit bericht met je vrienden!