maandag 6 december 2021

Alles over Papendrecht

Week van de Eenzaamheid in Papendrecht

Week van de Eenzaamheid in Papendrecht

25 september 2014
Van donderdag 25 september 2014 tot en met zaterdag 04 oktober 2014


Eenzaamheid in Papendrecht
Van 25 september t/m 4 oktober vindt de ‘Week tegen Eenzaamheid’ plaats. Ook in Papendrecht schenken wij hieraan graag aandacht. Het programma:

-     27 september, tijdens de extra koopavond: ‘Filmhuis’ met het thema eenzaamheid. Na afloop praten we samen na. Toegang gratis! Iedereen is welkom, wel graag opgeven vooraf via de BWI.

Locatie Woonzorgcentrum De Markt: 18.30 uur, inloop vanaf 18 uur. De verfilming van het boek ‘Intouchables’ wordt vertoond, met NL ondertiteling. Deze humoristische en aangrijpende film vertelt het verhaal van de rolstoelgebonden miljonair Philippe, wiens leven op zijn kop wordt gezet door zijn nieuwe persoonlijk verzorger Driss. Geschikt voor 12 jaar en ouder.

Locatie Bibliotheek: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De verfilming van het boek ‘Spijt’ van Carrie Slee. Een aangrijpend verhaal over pestgedrag op school en waar dit toe kan leiden. Geschikt voor ca 12 jaar en ouder.  

-    29 september: ‘De Langste Eettafel’. Van jong tot oud is van harte welkom voor een heerlijk diner met voor-, hoofd- en nagerecht in restaurant De Pepermolen, P.S. Gerbrandystraat 6. Inloop 18.30 uur, start 19 uur. We hebben ruimte voor 57 personen, meld u dus tijdig aan!
De kosten bedragen € 5,00 p.p. Deelname op volgorde van aanmelding via de BWI.

-    1 oktober: Gezellige, goedverzorgde High Tea in het Rode Kruisgebouw, Duivenstraat 70, van 14.30 uur tot 16.30 uur. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom! De kosten bedragen € 3,00 p.p. Deelname op volgorde van aanmelding via de BWI.

-    4 oktober: Kennismaken met jezelf via paard/pony op Manege Papendrecht, Amberdreef 40, van 14 tot 17 uur. Toegang gratis. Beperkt aantal plaatsen, deelname op volgorde van aanmelding via de BWI.

Deze workshop is geschikt voor mensen van alle leeftijden, die graag wat meer willen leren over zichzelf. Paarden hebben het vermogen te spiegelen, ze herkennen direct jouw lichaamstaal: niet wat je probeert te laten zien, maar wat je echt voelt. De trainer geeft een demonstratie. Ook kun je (als je wilt) zelf onder begeleiding aan de slag: de trainer vertelt dan wat het paard voelt en ervaart om met jou te werken. Hierdoor kun je leren je angsten te overwinnen, meer vertrouwen in jezelf te krijgen en om op een positieve wijze deel te nemen aan het leven in de maatschappij.

-    Op 4 oktober kunt u ons eveneens tegenkomen op de Meent / Veerpromenade tussen 11 uur en 14 uur.

-    Voor alle activiteiten geldt: opgave via BWI, 078-6154741.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Stichting Welzijn Ouderen Papendrecht (SWOP)

Dienstencentrum Gerbrandystraat 31

615 47 41

bwi@swopapendrecht.nl www.swopapendrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!