maandag 6 december 2021

Alles over Papendrecht

Expositie ‘Leestekens. Levenskunst van mensen met dementie’ in De Waalburcht

Expositie ‘Leestekens. Levenskunst van mensen met dementie’ in De Waalburcht

26 september 2014
Van 08:30 uur tot en met 17:00 uur

Papendrecht, 9 september 2014 – De reizende expositie ‘Leestekens. Levenskunst van mensen met dementie’ is van donderdag 2 tot en met donderdag 30 oktober 2014 te zien in zorgcentrum De Waalburcht in Papendrecht. De expositie leidt de bezoeker binnen in de leefwereld van mensen met dementie en hun taal.

In beeld
De expositie 'Leestekens. Levenskunst van mensen met dementie' bestaat uit foto's, kunstwerken, verhalen en uitspraken van mensen met dementie. In deze expositie en in het bijbehorende boek komen zij in beeld en aan het woord. In hun kracht en in hun waardigheid, als mensen die er toe doen. Daarbij staan onder andere hun warmte, liefde, humor, strijdlust en vindingrijkheid centraal. Op die manier wil de expositie de eigen stem van mensen met dementie en de mensen uit hun omgeving versterken. Daarbij gaat het niet alleen om het luisteren naar woorden, maar bovenal luisteren naar wat iemand zegt.

Levenskunst
Uniek aan ‘Leestekens’ is dat het materiaal afkomstig is uit de dementiezorg; van bewoners van de Cordaan ouderenzorglocaties Anton de Komplein, Eben Haëzerm Gaasperdam en Kraaipan. Die echtheid maakt het tot ware levenskunst en belicht de dementie vanuit een heel andere hoek.

Meer informatie
De expositie is van 2 tot en met 30 oktober dagelijks te bezichtigen van 08.30 tot 17.00 uur in zorgcentrum De Waalburcht aan de Kleine Waal 6 in Papendrecht.

Info

Organisator:

Adres:

Rivas Zorggroep

De Waalburcht

Deel dit bericht met je vrienden!