zondag 28 november 2021

Alles over Papendrecht

Exotische rivierkreeften veroveren onze polder

Exotische rivierkreeften veroveren onze polder

27 november 2014
Van 19:30 uur tot en met 00:00 uur

Bram Koese, onderzoeker bij Stiching EIS / Naturalis (European Invertebrate Survey), neemt u op donderdagavond 27 november, mee in de wereld van (exotische) rivierkreeften.

In Nederland komt van oorsprong één soort rivierkreeft voor: de Europese rivierkreeft, maar sinds de tweede helft van de vorige eeuw zijn daar 8 (exotische) soorten bijgekomen! Veel van die nieuwe, invasieve soorten lijken zich razendsnel te verspreiden. Vooral de rode en de geknobbelde Amerikaanse rivierkreeft doen het zéér goed in onze wateren. Ook in de Alblasserwaard zijn de exotische rivierkreeften in bijna elk oppervlaktewater te vinden. Ze worden zelfs al gevangen voor de consumptie.

Waterschappen en sommige natuurbeheerders zijn zeer bevreesd voor mogelijke schade die de invasieve rivierkreeften aanrichten. Zo zouden ze alle waterplanten opeten, daarnaast zouden rivierkreeften een slagveld aanrichten onder vissen en amfibieën. Maar kloppen deze (horror)verhalen wel?

Wilt u meer van, dit niet alledaagse onderwerp, te weten komen, kom  dan op 27 november naar het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1 in Papendrecht (naast Alblasserbos)
De lezing begint om 19.30 uur en de entree bedraagt 2.50 euro.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard

Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1

691 20 38

www.nvwa.eu
Deel dit bericht met je vrienden!