Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Workshop Etiketten lezen'
17dec 2014

Workshop Etiketten lezen

Woensdag 17 december 2014, van 10:00 uur tot 11:30 uur.

Bewust kiezen voor gezonde voeding begint met voldoende kennis over ingrediënten. Tijdens de gratis workshop Etiketten lezen van Rivas Zorggroep leren deelnemers meer over de voedingsinformatie en ingrediënten die vermeld staan op etiketten van verschillende etenswaren. De workshop vindt plaats op woensdag 17 december in Papendrecht.

Van E-nummer tot vetgehalte
In de supermarkt hebben consumenten keuze uit veel producten. ‘De informatie op etiketten is soms moeilijk te begrijpen, vertelt Conny Dubbeldam, diëtist bij het Expertisecentrum Voeding en Leefstijl bij Rivas en begeleider van de workshop. ‘Tijdens de workshop gaan we juist in op wat E-nummers zijn. En wat alle cijfers bij het suiker- of vetgehalte betekenen. Op basis daarvan kunnen mensen bewust kiezen voor een product.

Deze workshop is handig voor wie waarde hecht aan een gezonde leefstijl, wie wilt opletten met suiker- en/of vetgehalte en voor mensen met een voedselovergevoeligheid en hierdoor bepaalde voedingsstoffen in de gaten moeten houden.

Informatie en aanmelden
De workshop Etiketten lezen vindt plaats op woensdag 17 december van 10.00 tot 11.30 uur in Papendrecht. Deelname aan deze gratis workshop is alleen mogelijk na aanmelden bij het secretariaat van het Expertisecentrum Voeding en Leefstijl van Rivas via telefoonnummer (0183) 64 43 40. Dit kan op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur. Mailen kan ook: vodi@rivas.nl. Voor de workshop Etiketten lezen werkt Rivas samen met de Dienst Gezondheid & Jeugd.

Contactinformatie:
Locatie: Seringenstraat 16
Organisator: Rivas Zorggroep
Telefoonnummer: 0183 64 43 40
Email:vodi@rivas.nl
Website:http://www.rivas.nl


Deel dit bericht met je vrienden!