Thursday 23 September 2021

Alles over Papendrecht

Natuurjaar 2014 in woord en beeld

Natuurjaar 2014 in woord en beeld

22 januari 2015
Van 19:30 uur tot en met 00:00 uur

Zes enthousiaste natuurliefhebbers uit de Alblasserwaard vertellen op donderdagavond 22 januari wat hen zoal heeft beziggehouden in 2014. Tijdens zes korte afwisselende lezingen nemen zij u mee de polder in, en krijgt u van alles te horen over bijzondere ontmoetingen en interessante onderzoeken, waarbij prachtige foto’s worden getoond.

Zo was Corné Stam dit voorjaar niet weg te slaan uit de Boezems van Kinderdijk, waar hij het broedsucces van de Zwarte stern volgde. Anthonie Stip werkt bij de Vlinderstichting en heeft een soortbeschermingsplan geschreven voor de Argusvlinder. Met de Argusvlinder, ook wel de koningin van de weide genoemd, gaat het erg slecht in Nederland. Anthonie zal vertellen waarom de Alblasserwaard zo belangrijk is voor deze bijzondere vlinder.

De Lekkerlandse fotograaf Gerard Roest struint wat af door de natuur, en maakt daarbij prachtige foto’s van ‘gewone’ soorten. Hij laat zijn mooiste foto’s uit 2014 zien. Albert de Jong is gek op ganzen en zwanen en, ondanks het feit dat hij bij SOVON vogelonderzoek in Nijmegen werkt, nog veelvuldig in de Alblasserwaard te vinden. Albert telt de Kleine zwanen, die vanuit Rusland de sappige veenweides van de Alblasserwaard opzoeken om te overwinteren. Soms verblijft meer dan 5% van de wereldpopulatie van Kleine zwanen in de Alblasserwaard. Pieter Bieren is WetlandWacht van de Vogelbescherming en vertelt over bijzondere ontmoetingen tijdens z’n fietstochten door de polder. Als laatste duiken we de modderslootjes in met Richard Slagboom, die zal vertellen waarom Alblasserwaardse kikkers van uitslapen houden.

Lijkt het u leuk om meer te weten te komen over de Alblasserwaardse natuur? Dan bent u van harte welkom in het Streeknatuurcentrum aan de Matenaweg 1 in Papendrecht. (naast het Alblasserbos) De lezing start om 19.30 uur en de entree bedraagt €2.50

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard

Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1

691 20 38

www.nvwa.eu
Deel dit bericht met je vrienden!