zondag 28 november 2021

Alles over Papendrecht

Lezing over Rotterdam

Lezing over Rotterdam

26 maart 2015
Van 19:30 uur tot en met 00:00 uur

Op donderdagavond 26 maart geeft Niels de Zwarte een lezing over stadsnatuur en over vleermuizen. Op deze avond wordt in het eerste deel een uitleg gegeven wat stadsecologie is en hoe deze jonge tak van ecologie kijkt naar natuur en de stad. Is er natuur in de stad, welke soorten en waar dan? Wat is de relatie tussen stad en natuur? Niels is hoofd van Bureau Stadsnatuur en adjunct-directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, en zal daarom ook diverse voorbeelden geven uit de Rotterdamse praktijk. In steden en industriegebieden is heel wat biodiversiteit te vinden! En gemeenten en bedrijven kunnen hier een positieve bijdrage aan leveren. Maar ook iedere stadsbewoner aan en rond zijn eigen huis.

In het tweede deel van de avond wordt verder ingegaan op de ecologie van vleermuizen. Niels is ook voorzitter van de VLEN, de vleermuizenwerkgroep Nederland. Over dit unieke vliegende zoogdier is veel te vertellen: van jachtgedrag tot jaarcyclus en van voedselvoorkeur tot het gebruikte netwerk van verblijfplaatsen. Ook is Niels betrokken bij specifiek onderzoek naar de Meervleermuis, onder andere bij de kolonies in Reeuwijk en Waddinxveen. Specifiek hiervan wordt getoond hoe zo’n onderzoek naar deze beschermde soort in zijn werk gaat.

De lezing van Niels de Zwarte begint om 19.30 uur in het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1 te Papendrecht. De entree bedraagt €2.50

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard

Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1

691 20 38

www.nvwa.eu
Deel dit bericht met je vrienden!