dinsdag 7 december 2021

Alles over Papendrecht

70 jaar bevrijding op de Oranje-Nassauschool

70 jaar bevrijding op de Oranje-Nassauschool

15 april 2015
Van 13:30 uur tot en met 16:00 uur

Bijzondere tentoonstelling op 15 april

Onze kinderen werken van eind maart tot begin april
aan een schoolproject met als thema:

'70 jaar bevrijding'

Op woensdag 15 april van 13:30u tot 16:00u organiseren wij ter afsluiting van dit thema een tentoonstelling voor alle leerlingen, ouders en bewoners uit Papendrecht.

Er worden...
verhalen verteld
presentaties gegeven
foto's en materialen uit WOII tentoongesteld
werkstukken en verhalen van leerlingen gepresenteerd
legerjeeps op het schoolplein tentoongesteld om te bewonderen
Wij organiseren dit samen met Rivas, Kinderopvang Papendrecht, Wasko, en het Wijkplatform. Verder werken mee 'Firtst Allied Airborne Army command' (website: www.faaac.nl) en is er een tentoonstelling met foto's van Michael Badenbroek (website: www.army-photographer.com).

Achtergrond
In november vorig jaar zijn onze kinderen op zoek gegaan naar mensen die in Papendrecht de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt en daarover hun persoonlijke verhaal aan hen willen vertellen. Hun oproep was: "Door het verleden te kennen, begrijpen we het heden beter. Wie helpt ons bij het beter leren kennen van het verleden? Wie wil de verhalen van vroeger aan ons doorvertellen?" De reacties van senioren zijn heel erg leuk! We kregen zelfs een brief uit Australie! Een aantal van deze mensen komt in maart en april hun verhaal vertellen in de klas en gaan in gesprek met de kinderen. Van anderen kregen we hun indrukwekkende verhaal op papier met daarbij foto's en materialen uit de periode 1940-1945.

Info

Organisator:

Adres:

Oranje-Nassau School

Leeuwerikstraat 7

Deel dit bericht met je vrienden!