Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

Nationale Lenteloop in Papendrecht

Nationale Lenteloop in Papendrecht

09 mei 2015
Van 11:30 uur tot en met 00:00 uur

PAPENDRECHT - Klokslag 12 uur starten de jeugdlopen. Er is een loop per leeftijdscategorie. Daarbij is uitgegaan van de groepsindeling van de basisschool en het voortgezet onderwijs. Ruim 800 kinderen zullen op de atletiekbaan rennen, wat een ongekend hoog aantal is voor een sportevenement. Ze worden natuurlijk aangemoedigd door de vele ouders, opa’s en oma’s en toeschouwers. Inschrijven voor de jeugd is nog mogelijk tot 11.30 uur op de baan van AV Passaat (kosten €3,00).

Athletics Arena voor de jeugd
Deze keer is er bij Passaat iets nieuws en heel speciaals: de Athletics Arena, een opblaasbare atletiek arena voor de jeugd. In de arena kunnen kinderen tussen 6 en 18 jaar op spectaculaire wijze kennismaken met atletiek. Ze kunnen bijvoorbeeld hun snelheid meten bij het werpen, een sprong terugzien op televisie, estafettes lopen, sprinten en nog veel meer. Toegang tot de arena is gratis. Athletics Arena is een project van de Atletiekunie. De arena is open van 10.30 – 16.00 uur.

5 km en 10 km prestatieloop en wedstrijd
Evenals vorig jaar is er een 5 km prestatieloop (start om 14.00 uur) en een 10 km wedstrijd/prestatieloop (start om 15.00 uur). Aan de 5 km doen ook mee de deelnemers van de jaarlijkse voorjaarsloopgroep, waarmee zij laten zien wat er in vier maanden kan worden opgebouwd aan loopconditie.

De 10 km heeft een supersnel parcours dwars door Papendrecht. Mede door goede samenwerking tussen de Gemeente Papendrecht, winkeliersvereniging De Meent en AV Passaat, gaat het parcours opnieuw dwars over de Veerpromenade langs het winkelend publiek. Onder de deelnemers zijn enkele lopers die in internationale wedstrijden zoals de Zevenheuvelenloop en de City Pier City al aansprekende resultaten hebben geboekt, waarmee de organisatie hoopt op een mooie wedstrijd en een snelle tijd voor de winnaar. Aan de finish wordt live verslag gedaan van de gebeurtenissen aan de kop van de wedstrijd, zodat u op de hoogte wordt gehouden van het wedstrijdverloop.

De tijdregistratie is met Racetimer. In de uitslagen kunt u uw netto finishtijd zien
Voor de 10 km wedstrijd is er een geldprijzenpakket voor dames en heren in diverse categorieën. De beste dames en heren op de 5 km ontvangen een geschenkenpakket. De start en finish is op de
baan van de schitterende atletiekaccommodatie in sportpark Oostpolder, Andoornlaan 38 in
Papendrecht.

Inschrijven
Voorinschrijven kunt u nog tot 5 mei voor een bedrag van € 8,00 en na-inschrijving kost
u € 10,00 (tot een half uur voor de start). Voorinschrijven op www.inschrijven.nl .
Meer informatie op www.avpassaat.nl en www.nationale-lenteloop.nl of bij Els Verberkmoes, 078-6150417.

Info

Organisator:

Adres:

AV Passaat

Sportpark Oostpolder, Andoornlaan 38

Deel dit bericht met je vrienden!